• Website
  • Kennisbank
  • Actueel
Geen resultaten gevonden.
Geen resultaten gevonden.
Geen resultaten gevonden.

Besparen op gasverbruik is vooral efficiënt verwarmen van je woning

In 2023 heeft de Overheid een prijsplafond ingesteld voor gas en elektriciteit. Daarin is bepaald dat voor gasverbruik de eerste 1200 m3 aardgas geleverd wordt voor een maximaal tarief van € 1,45 per kuub. Maar wat ben je nu eigenlijk kwijt aan bijvoorbeeld douchen en het verwarmen van je huis?

Nu.nl laat in een video zien waar bij een gemiddeld huishouden het aardgas aan verbruikt wordt. Hieruit blijkt dat grofweg 75% opgaat aan het verwarmen van je woning. Nog eens 20% wordt gebruikt voor het maken van warm water en de laatste 5 procent voor koken.

Besparen op energiekosten zit dus niet alleen in het isoleren van je woning en het bewuster omgaan met energie. Heb je een oudere cv-ketel hangen, dan loont het om deze te vervangen door een nieuw en energiezuiniger exemplaar. Echt besparen doe je door je cv-ketel te koppelen met een hybride warmtepomp waarmee je al snel tot 70% minder gas verbruikt voor de verwarming van je huis. Voor wie al in een goed geïsoleerd huis woont is zelfs volledig gasloos gaan wonen een optie.


Gasverbruik van een huishouden. Zo kan je besparen.


Het is dan ook niet voor niets dat de Overheid de hybride warmtepomp ziet als één van de oplossingen voor de energietransitie. Om de overstap naar een hybride of een volledig elektrische warmtepomp voor zoveel mensen haalbaar te maken werd de ISDE-subsidie bij aanschaf flink verhoogd.

Benieuwd naar wat jij kan besparen? Maak dan gebruik van de WarmteWijzer.

WarmteWijzer