• Website
  • Kennisbank
  • Actueel
Geen resultaten gevonden.
Geen resultaten gevonden.
Geen resultaten gevonden.

In 2 stappen wooncomplexen Maasvallei verduurzamen

Maasvallei (Maastricht) is een woningcorporatie met 4.800 woningen in bezit en beheer. In 2015 en 2016 zijn de cv-installaties aan de Wethouder Vranckenstraat (78 woningen) en Burgemeester Kessensingel (108 woningen) succesvol vervangen.

GAS HP 35A, GAS 610 Eco Pro en Quinta Pro

Doelstelling

Het vervangen van de huidige systemen voor (duurzame) cv-oplossingen die bijdragen aan besparing op gas en aan reductie van CO2-emissie.

Maasvallei had al enige tijd het plan om de desbetreffende ketelhuizen te verduurzamen. Doelstelling daarbij was om de huidige systemen te vervangen voor (duurzame) cv-oplossingen die bijdragen aan besparing op gas en reductie van CO2-emissie. Remeha schreef hier de adviesrapporten voor. In december 2015 werd het eerste ketelhuis vervangen.

Wethouder Vranckenstraat

Om aan de doelstelling te voldoen heeft Remeha de Woningcorporatie Maasvallei geadviseerd ketel(s) te combineren met warmtepompen. Voor de Wethouder Vranckenstraat heeft de woning-corporatie gekozen voor vijf Quinta Pro’s (in cascade) met drie GAS HP’s. Deze drie gasabsorptiewarmtepompen realiseren een reductie aan CO2 van maar liefst 13 ton en een gasbesparing van 17%.

Burgermeester Kessensingel

Naar aanleiding van het project aan de Wethouder Vranckenstraat is er voor het complex aan de Burgemeester Kessensingel direct gekozen voor de combinatie van cv met warmtepompen van Remeha. Bij de aanbesteding scoorde Feenstra Venray maar liefst 94 van de 100 punten. Feenstra: “Hier zijn we enorm trots op.” In het complex aan de Burg. Kessensingel zijn door hen, op basis van het advies, succesvol een GAS 610 ECO Pro (2* 10 leden) en vijf gasabsorptiewarmtepompen (GAS HP) geïnstalleerd.

Resultaat

Significante bijdrage aan het verduurzamen van het wooncomplex en het verhogen van het energielabel met maar liefst twee stappen.

Wooncomplexen verduurzamen Maasvallei

Feenstra Venray is erg enthousiast over de samenwerking. "Alles is naar wens verlopen en de opdrachtgever is zeer tevreden. Het was best een uitdaging, omdat in beide complexen de bewoners natuurlijk niet lang in de kou mochten zitten. Uiteindelijk zijn er elke dag maar een paar uurtjes geweest dat de bewoners zonder warmte zaten. Het was nauwelijks merkbaar. Als het gaat om ketelhuizen kiest Feenstra Venray in 95% van de gevallen voor Remeha. We zijn meer dan tevreden en de samenwerking is er dan ook al meer dan levenslang. Onze monteurs kennen de Remeha-producten van binnen en van buiten en dat is gewoon prettig werken.”

Als het gaat om ketelhuizen kiest Feenstra Venray in 95% van de gevallen voor Remeha.

aldus de heer F. Massoeurs van Feenstra.

Ook de heer P. Houben van Maasvallei is zeer tevreden. "Duurzaamheid is voor ons enorm belangrijk. CO2-reductie en besparing op gas zijn voor ons belangrijke pijlers. De huidige cv-opstelling(en) dragen hier nu een mooi steentje aan bij. Bij de complexen aan de Burg. Kessensingel willen we nog een stapje verder gaan met onder andere isolatie en het gebruik van zonnepanelen. We kunnen daarvoor gebruik maken van de STEP-subsidie vanuit de overheid. Inmiddels zijn de energielabels op beide locaties al flink verbeterd door o.a. de gasabsorptiewarmtepompen en het verbeteren van de isolatie. Een mooie innovatie die mede mogelijk is gemaakt door Maasvallei, Feenstra en Remeha.”

Lees meer over subsidies.

Ook interesse in het verduurzamen van wooncomplexen?

Vraag het de accountmanagers.

Bekijk hier de originele editie van Project in Beeld van Maasvallei.