• Website
 • Kennisbank
 • Actueel
Geen resultaten gevonden.
Geen resultaten gevonden.
Geen resultaten gevonden.

Verhoogde subsidie vervangt cashback actie

De overheid zet flink in op verduurzaming van wonen. Hybride warmtepompen, een uitbreiding van je bestaande cv-ketel, spelen daarbij een grote rol. In het regeerakkoord van september 2021 is aangekondigd om extra subsidie beschikbaar te stellen voor hybride warmtepompen. Alleen was op dat moment nog niet duidelijk wanneer, hoeveel en op welke producten.

Als aanjager van de verduurzaming van Nederland en met de plotseling stijgende gasprijzen, wilde Remeha niet afwachten op de nieuwe stimuleringsmaatregelen. Veel huiseigenaren waren namelijk gebaat bij een directe besparing op hun energiekosten. Daarom is in oktober 2021 de cashback actie op de Elga Ace hybride warmtepomp gestart, waarmee verduurzamen voor veel mensen binnen handbereik kwam. Een van de voorwaarden van deze € 400,- cashback was dat deze actie geldig was totdat de nieuwe ISDE subsidies van de overheid ingingen.

Inmiddels zijn de definitieve subsidiebedragen voor 2022 bekend gemaakt door de RVO.

Elga Ace 4kW      
2021   2022  
Subsidie 2021 € 1.600  Subsidie 2022 € 2.400
Cashback-actie € 400  Cashback-actie 0
 Totaal voordeel € 2.000  Totaal voordeel  € 2.400
 
     
 Elga Ace 6 kW      
 2021   2022  
 Subsidie 2021 € 1.800  Subsidie 2022  € 2.700
 Cashback-actie € 400  Cashback-actie € 0
 Totaal voordeel € 2.200 Totaal voordeel € 2.700


Deze nieuwe subsidie bedragen gelden voor toestellen geïnstalleerd op of na 1 januari 2022.

De nieuwe ISDE subsidies zijn fors hoger dan de huidige subsidie plus € 400,- cashback. In het geval van de Elga Ace 4kW is het voordeel met de nieuwe subsidieregeling, zonder de cashback, €400. Voor de Elga Ace 6kW is dit maar liefst € 500,-. Daarom stoppen we de cashback actie voor toestellen geïnstalleerd na 31 december 2021.

Dit betekent dat de cashback actie alleen nog is aan te vragen voor Elga Ace toestellen die uiterlijk 31 december 2021 geïnstalleerd zijn. De cashback kan tot uiterlijk 31 januari 2022 worden aangevraagd via remeha.nl/garantie.

Toestellen geïnstalleerd na 31 december 2021 vallen onder de nieuwe subsidieregeling.

Veelgestelde vragen cashback actie

Registeren en het aanvragen van de cashback voor de Elga Ace kun je zelf doen door het online deelnameformulier in te vullen op remeha.nl/garantie. Tijdens het invullen vragen we naar een factuur, het serienummer van de Elga Ace, jouw naw-gegevens en de gegevens van de installateur.

In september heeft het kabinet plannen aangekondigd om extra subsidie beschikbaar te stellen voor hybride warmtepompen. Alleen wanneer, hoeveel en op welke producten was op dat moment nog niet duidelijk. Als aanjager van de verduurzaming van Nederland en met de huidige hoge gasprijzen, wilde Remeha niet afwachten op de nieuwe subsidie. Daarom is in oktober de cashback actie gestart met als voorwaarde dat de actie stopt zodra de nieuwe maatregelen van de overheid ingaan. 
De nieuwe subsidie is inmiddels bekend. Voor de Elga Ace 4kW is deze verhoogd met € 800 naar € 2.400. Voor het 6 kW toestel is dit een verhoging  van € 900 naar subsidie € 2.700. Aangezien deze nieuwe subsidiebedragen hoger zijn dan de huidige subsidie plus € 400,- cashback, stoppen we met de actie. Dit conform artikel 4.5 van de actievoorwaarden

Dit betekent dat de cashback alleen nog wordt toegekend als de Elga Ace uiterlijk 31 december geïnstalleerd is. Voor deze toestellen kan de cashback tot uiterlijk 31 januari 2022 worden aangevraagd via remeha.nl/garantie.
 

Dat klopt. Elga Ace toestellen die geïnstalleerd worden vanaf 1 januari 2022 komen in aanmerking voor de nieuwe subsidieregeling. Hiermee profiteer je van een hogere subsidie dan de huidige subsidie plus de cashback van € 400. Daarom is de cashback actie gestopt. Dit conform artikel 4.5 van de actievoorwaarden

Product subsidie 2021 + cashback  Subsidie 2022  
Elga Ace 4kW € 2.000 € 2.400
 
Elga Ace 6kW € 2.200 € 2.700  

Dit betekent dat de cashback alleen nog wordt toegekend als de Elga Ace uiterlijk 31 december geïnstalleerd is. Voor deze toestellen kan de cashback tot uiterlijk 31 januari 2022 worden aangevraagd via remeha.nl/garantie.

 

 

Je dient binnen de actieperiode van 15 oktober 2021 t/m 1 januari 2022 via een erkend installateur een Remeha Elga Ace hybride warmtepomp laten installeren. Je kan profiteren van het cashbackbedrag door zelf het online deelnameformulier in te vullen op remeha.nl/garantie. Hiervoor dien je de factuur van aankoop én installatie beschikbaar te hebben en in te sturen. Dit kan tot en met 31 januari 2022. Garantiekaarten of offertes die worden ingestuurd i.p.v. de factuur worden niet geaccepteerd.

Bekijk hier de volledige actievoorwaarden.

Je vind het serienummer van de Elga Ace op de bovenkant van de mantel van de binnenunit.Waar vind ik het serienummer van de Elga Ace

Om in aanmerking te komen voor het cashbackbedrag worden alleen geldige facturen geaccepteerd. Garantiekaarten of offertes die worden ingestuurd i.p.v. de factuur worden niet geaccepteerd. Op de factuur moeten in ieder geval het volgende vermeld staan:

 • Logo en naw-gegevens  van de installateur
 • Jouw naw-gegevens
 • Datum van plaatsing
 • Datum van facturatie
 • Een uniek factuurnummer
 • Vermelding type product + merk
Dit betekent dat de gegevens nog niet correct of compleet zijn aangeleverd om het cashbackbedrag uit te keren. Redenen dat een online deelnameformulier (nog) niet in behandeling is genomen, zijn:
 • Er is een garantiekaart ingestuurd i.p.v. een factuur
 • De factuur is niet goed leesbaar
 • Op de factuur staat geen logo van de installateur vermeld
 • Op de factuur staan geen Remeha merk vermeld
 • De factuur kan niet geopend worden
 • Er is een offerte meegestuurd i.p.v. een factuur
De factuurdatum valt buiten de actieperiode Er is een mail naar je gestuurd met de reden waarom de online registratie niet in behandeling is genomen. Je dient de ontbrekende informatie alsnog toe te sturen om in aanmerking te komen voor het cashbackbedrag. Ik heb mijn Elga Ace geregistreerd en tegelijkertijd de cashback aangevraagd. Wanneer kan ik de cashback verwachten? Wanneer de aanvraag voldoet aan de voorwaarden ontvang je binnen 3 weken de cashback op het opgegeven IBAN nummer van Remeha.
Welke korting ontvang ik op welke actie product?
Je ontvangt €400,- korting op een Elga Ace 4kW of Elga Ace 6 kW.

Wanneer en hoe ontvang ik het kortingsbedrag?
Nadat je het online deelnameformulier volledig hebt ingevuld en een kopie van de geldige factuur van je installateur met daarop de installatiewerkzaamheden hebt meegezonden, ontvang je binnen drie weken het kortingsbedrag op het opgegeven IBAN-rekeningnummer.