Doe de wooncheck

Hoe woon jij?

Kies hier jouw situatie.

 

 

Duurzaam begint met hoe je woont

Een nieuwbouw woning is tegenwoordig goed geïsoleerd. De bestaande Nederlandse woningen zijn over het algemeen matig geïsoleerd. Juist duurzame comfortoplossingen zoals warmte­pompen, die werken met een lage afgiftetemperatuur (maximaal 50 graden) vragen om een goed geïsoleerde woning en bijbehorend afgiftesysteem. Vloer- en of wandverwarming en geen (traditionele) hoge temperatuur radiatoren.

De grootste milieuwinst op korte termijn ligt dus in het beter isoleren van woningen en daarmee het verminderen van de vraag. Een goed geïsoleerde woning kan de energiekosten voor het verwarmen van je huis met maar liefst de helft verminderen.

 

Header GasLos 2020

Profiteer ook van de GasLos Garantie

Lees hier hoe je mee kan doen

Remeha GasLos Garantie

 

Verduurzamen hoeft niet duur te zijn

 

Waterzijdig inregelen

Gas en daarmee kosten besparen hoeft niet duur te zijn. Met waterzijdig inregelen van een cv-installatie kan al snel 15% tot 20% op het gasverbruik bespaard worden. Bij veel woningen is de cv-installatie slecht ingesteld. Hierdoor wordt er niet alleen onnodig veel gas verbruikt, maar is ook het comfort in je woning niet optimaal. Radiatoren dichtbij de cv-ketel zijn vaak te warm, terwijl radiatoren die het verst van de cv-ketel afliggen niet warm genoeg worden.

Waterzijdig inregelen zorgt voor een betere warmteverdeling tussen de radiatoren zodat kamers niet meer te warm of te koud worden ten opzichte van de rest van het huis. Vraag je installateur naar de mogelijkheden en kosten.

 

Zet de zon in

Zonnepanelen leveren stroom, zonnecollectoren zorgen voor warm water. Daarmee is een zonlichtsysteem een milieuvriendelijk alternatief voor aardgas. Zonne-energie wordt namelijk direct gebruikt voor het maken van warm water. Hierdoor bespaar je al gauw tot 50% op de kosten voor het maken van warm water. Voor een gemiddeld gezin van 4 personen komt dit komt neer op een besparing van ongeveer €150 per jaar*. Is de woning voorzien van vloerverwarming, dan kan je zonne-energie ook nog gebruiken voor het verwarmen van je huis.

De Overheid stelt ISDE-subsidie beschikbaar om het aanschaffen van duurzame systemen aantrekkelijker te maken. Omdat de zonlichtsystemen van Remeha optimaal op elkaar zijn afgestemd is het subsidiebedrag substantieel. Dat vergemakkelijkt de aanschaf. Een zonneboiler laat zich daarnaast eenvoudig combineren met een (hybride) warmtepomp waardoor jouw investering ook nog eens toekomstbestendig is.

*Voor de besparing is gerekend met de energieprijzen van 2018.

 

ISDE-subsidie op duurzame producten

De Overheid stelt ISDE-subsidie beschikbaar om het aanschaffen van duurzame systemen aantrekkelijker te maken. Zo kan energie worden bespaard en de CO₂-uitstoot worden teruggedrongen. Met de Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE) kun je een tegemoetkoming krijgen voor de aanschaf van zonneboilers, hybrides en warmtepompen. De hoogte van het subsidiebedrag is afhankelijk van het soort product en de energieprestatie. Bekijk het actuele overzicht van ISDE-subsidies en bijbehorende meldcodes op de duurzame producten van Remeha.