Aanschaf

Welk product past bij mijn woning en wensen?

Op zoek naar een nieuwe cv-ketel? De aanschaf van zo'n nieuwe ketel is een hele uitgave waarbij je veel merken en minstens het dubbele aantal types tegenkomt. Het is daarom verstandig om goed uit te zoeken welke ketel voor jouw situatie (de afmetingen van het huis, isolatie, gezinssamenstelling en waterverbruik) geschikt is.

Welk type ketel?

De eerste vraag die je moet beantwoorden is deze: welk type ketel zoek ik? Er zijn namelijk twee soorten ketels te koop. Het meest voorkomende type is een combiketel. Deze zorgt zowel voor warmte als voor warm water uit de kraan. Er is ook een soloketel. Deze zorgt alleen voor warmte.

Kies de juiste CW-waarde

Bij de aanschaf van een nieuwe cv-ketel is het van belang om op de juiste capaciteit te letten. Dit wordt aangegeven met een comfortwaarde (CW). Wil je bijvoorbeeld kunnen douchen, terwijl iemand anders de warmwaterkraan opendraait? 

 

Comfortwaarde

Liter per minuut
van 40 °C

Warm water in keuken en douche of bad
CW3 > 10 Niet tegelijk
CW4 > 13 Beperkt  tegelijk
CW5 > 17 Beperkt tegelijk
CW6 > 20 Tegelijkertijd

Voor een doorsnee douche volstaat een cv-ketel met CW3. Bij het vullen van een bad zou je minimaal een CW4-ketel moeten nemen en een stortdouche werkt pas goed met een CW5-toestel.

Kies het juiste vermogen

Voor een optimale verwarming van het huis is het van belang dat de cv-ketel voldoende vermogen (gemeten in kW) heeft. Een vrijstaand huis heeft normaal gesproken een ketel met een groter vermogen nodig dan een driekamerappartement. Met onze productwijzer krijg je een goede indicatie van welke Remeha cv-ketel bij jouw situatie past.

Start de productwijzer