Aanschaf

Welke voordelen biedt een nieuwe cv-ketel?

Je denkt pas aan het kiezen van een nieuwe cv-ketel als de oude het (bijna) niet meer doet. Toch zijn er genoeg redenen om je huidige ketel eerder te vervangen voor een nieuwe. Gemiddeld gaan cv-ketels 10 tot 15 jaar mee, maar het eerder vervangen van je ketel kan in sommige gevallen voordeliger uitpakken dan bijvoorbeeld een reparatie of vervanging van onderdelen.

Besparen op de energiekosten

Besparen op de stookkosten is een van de meest voorkomende redenen om een cv-ketel te vervangen. Een verouderde cv-ketel verbruikt meer gas dan een moderne variant. Daarnaast kan een nieuwe cv-ketel jouw huis sneller opwarmen, waardoor het directe wooncomfort van jouw huis verhoogt wordt.


Veranderende woonsituatie

Als jouw woonsituatie in de loop van de jaren veranderd is (andere gezinssamenstelling, woning uitgebouwd etc.) , kan het zijn dat het vermogen van de huidige cv-ketel niet meer toereikend is. Je kunt jouw installateur vragen de cv-ketel opnieuw in te stellen, maar voor grote(re) veranderingen is een nieuwe cv-ketel noodzakelijk.


Verhoog de waarde van jouw huis

Verwacht je binnenkort te verhuizen? Ook dan kan het belangrijk zijn om de oude cv- ketel te vervangen. Een verbeterd energielabel van het huis kan de verkoopwaarde aanzienlijk verhogen. Met onze productwijzer krijg je een goede indicatie van welke Remeha cv-ketel bij jouw situatie past.

Start de productwijzer