Remeha-deelnemers aan de Midwinter Marathon in Apeldoorn 2017

Nieuws en actualiteit

Midwinter Marathon 2017


Met 85 Remeha medewerkers rennen voor vitaliteit, teamspirit én het goede doel. 

Midwinter Marathon 2017

Sportieve sfeer

Voor Remeha is het inmiddels een terugkerend fenomeen: de Midwinter Marathon in Apeldoorn. Ieder jaar doen medewerkers in groten getalen mee aan deze hardloopwedstrijd. De deelnemers kiezen zelf een afstand: 8, 16 of 25 kilometer. Eva Hazeleger, HR-adviseur van Remeha: "Het is erg leuk te zien dat collega's van verschillende afdelingen met elkaar sporten en de strijd aangaan. Er worden onderling weddenschappen over de snelste tijd afgesloten. Heel leuk om die onderlinge competitie te zien. Doordat we veel met elkaar trainen, motiveren we elkaar ook als het even tegenzit of minder lekker gaat.” Eva benoemt als motivatievoorbeeld haar eigen situatie: "Toen ik de eerste keer meedeed aan de Midwinter Marathon liep ik eigenlijk nooit. Dankzij de trainingen en het hardloopschema heb ik mijn afstand opgebouwd naar 8 kilometer. Dit jaar is dat erg goed verlopen en heb ik mijn snelheid verbeterd. De trainingen vanuit Remeha helpen hier enorm bij, omdat we daarin ook technieken aangeleerd krijgen.”

Werken aan het welzijn van medewerkers

Remeha richt zich sterk op MVO (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen) zowel voor het milieu als voor de mens. Een van de pijlers in de MVO-aanpak is: werken aan het welzijn van de medewerkers. Persoonlijke ontwikkeling, vitaliteit en teamspirit, om zo de motivatie en prestaties van de werknemers te maximaliseren. Daarnaast is het steunen van goede doelen ook een belangrijke pijler. Remeha vindt dat eigen succes samen gaat met de zorg voor anderen.

 

Slim en verstandig trainen

Een hardloopwedstrijd succesvol uitlopen is, ongeacht de afstand, een uitdaging. Hoe zorg je ervoor dat alle medewerkers de finish behalen? Remeha organiseert trainingen van atleet Gert-Jan Wassink. Hij focust daarbij op motoriek en blessurevrij trainen. "Om iedereen voor te bereiden is het noodzakelijk om de lopers bewust te maken van slim en verstandig trainen”, zegt Gert-Jan Wassink. "Vele lopers kiezen voor een eentonige training, waardoor er geen trainingsprikkel ontstaat. Het gevolg hiervan is een slechte techniek. Met een paar kleine aanpassingen kun je lopers meteen grote stappen zien maken.” Gert-Jan merkt dat zijn groep zeer gemotiveerd is om te verbeteren: "De groep lopers is altijd enthousiast. Het zijn goede luisteraars; ze willen altijd verbeteren. Soms ben ik streng en vraag ik veel van ze, maar motivatie en inspiratie zijn de stappen naar succes.” Gert-Jan is een voorstander van vitaliteit. "Een werkgever die ervoor zorgt dat zijn medewerkers fit worden (en blijven) en vitaliteit stimuleert. Als medewerker moet je die verantwoordelijkheid ook zelf nemen. Houd je fit en gezond, zodat je niet ziek wordt!”.

 

Uitgaan van de kracht van ieder mens

Parc Spelderholt in Beekbergen (vlakbij Apeldoorn) stelt jongeren met een beperking in staat om zich te ontwikkelen op het gebied van wonen en werken. En zij brengen het geleerde direct in de praktijk door stage te lopen op het Parc. Het Hotel, Kasteel en het landgoed staan hiervoor tot hun beschikking en zo dragen zij bij aan de dienstverlening van de gasten. Met de Midwinter Marathon levert Remeha een bijdrage aan Parc Spelderholt. De visie van Parc Spelderholt: "Wij gaan uit van de kracht van ieder mens en geven de toekomst van deze jongeren samen mét hen inhoud.”