Over Remeha

Persbericht

Warme samenwerking Remeha, Accres (beheer Aquacenter Malkander) en gemeente

Accres, Remeha en de gemeente Apeldoorn gaan duurzaam het nieuwe jaar in met een unieke samenwerking. De komende tien jaar gaat Remeha cv-ketels testen in de stookruimte van zwembad Malkander. Met de warmte van deze cv-ketels wordt het zwembad verwarmd. Wethouder Mark Sandmann is lovend: "Dit is een geweldig voorbeeld van een samenwerking tussen Apeldoornse partijen en het toepassen van duurzame innovatie. Met als kers op de taart een enorme reductie van CO2!".
De huidige ketel van zwembad Malkander was toe aan vervanging. De drie Apeldoornse partijen zagen hier een kans. Door de testlocatie van Remeha hemelsbreed 750 meter te verplaatsen naar de stookruimte van het zwembad, wordt jaarlijks 720.000 kg CO2 bespaard. Dat is vergelijkbaar met de CO2 die zo'n 660 inwoners per jaar uitstoten door het gebruik van de verwarming, warmwater en door te koken.

Alle nieuwe cv-ketels van Remeha ondergaan duurtesten voor ze op de markt komen en voldoen daarmee aan de hoogste kwaliteitsnormen. Dat geldt ook voor bestaande ketels die worden vernieuwd. De warmte die vrijkomt bij deze testen, wordt ingezet voor de verwarming van het zwembad en het zwemwater van Malkander. Bang voor koud water hoeft de zwembadbezoeker niet te zijn. Er is altijd een ketel aanwezig als achtervang.