Tips & advies

Aanschaf

Welke voordelen biedt een nieuwe cv-ketel?

Je denkt pas aan het kiezen van een nieuwe cv-ketel als de oude het (bijna) niet meer doet. Toch zijn er genoeg redenen om je huidige ketel eerder te vervangen voor een nieuwe. Gemiddeld gaan cv-ketels 10 tot 15 jaar mee, maar het eerder vervangen kan in sommige gevallen voordeliger uitpakken dan bijvoorbeeld een reparatie of vervanging van onderdelen.

De voordelen van een nieuwe cv-ketel zijn:

Besparen op de energiekosten

Besparen op de stookkosten is een van de meest voorkomende redenen om een cv-ketel te vervangen. Een verouderde cv-ketel verbruikt meer gas dan een moderne variant. Een nieuwe cv-ketel kan daarnaast jouw huis sneller opwarmen, waardoor het directe wooncomfort van jouw huis verhoogt.

Veranderende woonsituatie

Als jouw woonsituatie -andere gezinssamenstelling, woning uitgebouwd, etc.- in de loop van de jaren veranderd is, kan het zijn dat het vermogen van de huidige cv-ketel niet meer toereikend is. Je kunt jouw installateur vragen de cv-ketel opnieuw in te stellen, maar voor grote(re) veranderingen is een nieuwe cv-ketel noodzakelijk.

Verhoog de waarde van jouw huis

Verwacht je binnenkort te verhuizen? Ook dan kan het belangrijk zijn om de oude cv- ketel te vervangen. Een verbeterd energielabel van het huis kan de verkoopwaarde aanzienlijk verhogen. Met onze ketelwijzer krijg je een goede indicatie over welke Remeha cv-ketel bij jouw situatie past.

 

Start de ketelwijzer