Tips & advies

Onderhoud en gebruik

Wanneer is er
onderhoud nodig?

Om de cv-ketel in topconditie te houden, is er regelmatig onderhoud nodig. Als richtlijn adviseren wij je om jaarlijks onderhoud te laten verrichten, vanaf het moment dat jouw cv-installatie twee jaar oud is. 
Het werkelijke onderhoud is afhankelijk van het gebruik van het toestel. Daarom adviseren wij je om een jaar na installatie jouw installateur te vragen een eerste inspectie uit te voeren om te beoordelen hoe vaak het onderhoud nodig is.

Wat doet een installateur als er onderhoud wordt verricht?

Bij periodiek onderhoud kijkt de installateur naar een veilige werking van de cv-ketel, meet hij de CO2-waarde in de rookgasafvoer, reinigt hij het toestel, vervangt defecte en aan slijtage-onderhevige onderdelen en controleert hij de werking van de radiatoren en de levering van warm water.

In de technische documentatie die met het toestel is meegeleverd, vind je de werkzaamheden die de installateur dient uit te voeren tijdens een onderhoudsbeurt. De juiste documentatie voor jouw toestel vind je in onze documentatie-sectie.

Waar kan ik een onderhoudscontract afsluiten?

Om een duidelijk beeld te krijgen van de onderhoudskosten van de cv-ketel, kun je bij veel installateurs een onderhoudscontract afsluiten. Zo heb je, buiten de maandelijkse premie, geen onverwachte kosten. Bij Remeha hebben we een uitgebreid netwerk van erkende en Remeha-gecertificeerde cv-ketelinstallateurs. Vind er eentje bij jou in de buurt via onze locator!

Zoek een installateur