Tips & advies

Vragen over mijn thermostaat

Temperatuurregeling


Hoe kan ik de temperatuur in de ruimtes afzonderlijk van elkaar regelen?

Er zijn meerdere opties om de ruimtes in jouw woning afzonderlijk van elkaar te regelen. Jouw installateur kan je vertellen welke optie voor jouw situatie de beste is.

Wat houdt weersafhankelijk regelen in?

Met weersafhankelijk regelen, regel je de warmte in huis niet op basis van de ruimtetemperatuur, maar op basis van de buitentemperatuur. Op deze manier kun je de temperatuur van de ruimtes van de woning afzonderlijk regelen met behulp van thermostaatkranen.

Hoe verander je de aanwarmtijd bij het gebruik van het klokprogramma?

De aanwarmtijd is de maximale tijd dat de cv-ketel van tevoren mag beginnen om de  gewenste temperatuur te bereiken. Standaard is dat 180 minuten. Als je  bijvoorbeeld hebt ingesteld dat je om 18.00 uur de ruimte op 21 graden Celcius wilt hebben, dan begint de cv-ketel daar dus op zijn vroegst mee om 15.00 uur. De aanwarmtijd kun je op de iSense thermostaat aanpassen via menu – instellingen – systeem - cv-installatie – max. aanwarmtijd. Hoe langer de aanwarmtijd is, hoe zuiniger jouw cv-ketel stookt. 
 

Wat is de opwarmsnelheid en afkoelsnelheid?

Met de opwarmsnelheid kun je regelen hoe snel of hoe langzaam de gewenste temperatuur behaald dient te worden. Heb je bijvoorbeeld vloerverwarming dan is het wenselijk om de opwarmsnelheid op ‘langzaamst’ te zetten. De afkoelsnelheid heeft te maken met hoe snel jouw woning afkoelt . Wanneer de isolatie van de woning goed is, kun je deze instelling op ‘langzaamst’ zetten.  
 

Bekijk hier de thermostaten van Remeha

Remeha thermostaten