Acties

Veelgestelde vragen

Consumenten GasLos garantie actie 

Hieronder vind u antwoord op de veelgestelde vragen rondom de GasLos garantie actie voor uw klanten. 

Veelgestelde vragen

Wat houdt de actie in voor mijn klanten?

Wanneer uw klant van 1 november 2018tot en met 31 december 2020 een Tzerra Plus (of Ace), Calenta (Ace) of Avanta wandketel laat installeren kan uw klant zich registreren voor deelname aan de GasLos garantie actie. Gaat de wijk van uw klant van overheidswege binnen 10 jaar, verplicht van gas af? Dan nemen wij de cv-ketel terug en krijgt uw klant een gegarandeerde korting op een nieuw, duurzaam Remeha systeem dat past bij zijn woning.

U kunt ook via MijnRemeha het product van uw klant registreren. Tijdens de registratie vult u het e-mailadres van uw klant in. Uw klant ontvangt dan op het opgegeven e-mailadres een mail met een link naar de webpagina om de ingevulde gegevens te accorderen.


Welke ketels doen mee aan de actie?

Alle Tzerra Plus (of Ace), Calenta (Ace) en Avanta cv-ketels. Alle overige producten lopen nadrukkelijk niet mee in de actie.


Voor welke periode is deze GasLos garantie geldig?

De GasLos garantie geldt alleen als uw klant binnen 10 jaar na installatiedatum van de cv-keteldoor de overheid verplicht wordt zijn woning gasloos te verwarmen. Daarnaast geldt dat tussen de uitlevering van deze duurzame installatie door Remeha en de installatiedatum door u als installateur maximaal 1 maand verschil mag zitten.


Tot wanneer kan mijn klant deelnemen?

De installatiedatum dient uiterlijk 31 december 2020 te zijn. De wandketels kunnen worden geregistreerd tot en met 31 januari 2021.


Mijn klant heeft binnen de actieperiode een Remeha actieketel gekocht, maar nog niet geïnstalleerd. Het is nu 5 januari 2021. Kan mijn klant nog meedoen?

Nee, dit is helaas niet meer mogelijk. Ketels die geïnstalleerd zijn tussen 1 november 2018 en 31 december 2020 komen in aanmerking voor de actie. Deze kunnen worden geregistreerd tot en met 31 januari 2021.


Hoe kan mijn klant deelnemen aan de ‘GasLos garantie actie’?

  1. Uw klant laat door u (erkend installateur) van 1 november 2018 t/m 31 december 2020 een Tzerra Plus (of Ace), Calenta (Ace) of Avanta wandketel installeren.
  2. Uw klant registreert de wandketel voor actiedeelname via remeha.nl/garantie. De ketel is dan ook direct geregistreerd voor garantie. U kunt ook namens uw klant de wandketel registreren voor actiedeelname via MijnRemeha. Uw klant ontvangt op het opgegeven e-mailadres een uitnodiging voor deelname.
  3. Uw klant ontvangt direct per mail een voucher waarop zijn deelname aan deze actie wordt bevestigd. Deze voucher heeft uw klant nodig wanneer zijn wijk van overheidswege, verplicht van het gas af moet en uw klant kiest voor een Remeha duurzaam systeem.
  4. De voucher dient goed bewaard te worden.
  5. Wordt uw klant binnen 10 jaar van overheidswege verplicht zijn huis gasloos te verwarmen? Dan kan hij zich melden bij Remeha: hij overlegt de verplichting van de overheid én de voucher en laat met de gegarandeerde korting een duurzaam gasloos systeem van Remeha installeren.

Kan ik ook de wandketel ook voor mijn klant registreren?

Ja, dit is mogelijk. U, als installateur, kan de wandketel van uw klant registreren via MijnRemeha, de wandketel is dan direct geregistreerd voor garantie. U vult tijdens de registratie het e-mailadres van uw klant in. Uw klant ontvangt dan op het opgegeven e-mailadres een mail met een link naar de webpagina om de ingevulde gegevens te accorderen. Op deze pagina kan uw klant zich ook registreren voor deelname aan deze actie.

U klant kan ook zelf deelnemen via remeha.nl/garantie.


Hoe weet ik of de registratie goed is aangekomen?

Na het compleet en correct invullen van het productregistratieformulier via MijnRemeha of remeha.nl/garantie (voor uw klant) incl. het aanvinken van deelname aan deze actie tijdens dat proces ontvangt uw klant hiervan een e-mailbevestiging op het opgegeven e-mailadres. Bij deze mail is de voucher (en actievoorwaarden) gevoegd die later recht geeft op de korting.


Moet de cv-ketel aan een bepaald serienummer voldoen?

De wandketels die in aanmerking komen voor deze actie zijn geproduceerd na 1 juni 2018 (serienummer startend met: 18152…) en voor 1 januari 2021 (serienummer startend met 21001….). Valt het serienummer buiten deze periode, maar voldoet de installatiedatum wel aan de voorwaarden? Neem dan contact op met onze klantenservice via customercare@remeha.nl. Het kan natuurlijk zijn dat de ketel al even op het schap lag. Als je kunt aantonen dat deze recent is gekocht, is deelname uiteraard geen probleem.


Welke korting is gegarandeerd?

Registratie in overeenstemming met de actievoorwaarden geeft recht op een korting die start met een bedrag van € 1.000,-. Deze korting neemt vanaf 1 jaar na installatiedatum van de cv-ketel jaarlijks met € 100,- af, zodat je na 2 jaar nog aanspraak maakt op € 900,- korting, na 3 jaar op € 800,- korting, etc., etc.
Deze korting is van toepassing op de door Remeha gehanteerde consumentenadviesprijs van een rechtstreeks bij Remeha aan te schaffen warmtepomp, bestaande uit een binnen- en een buitenunit. De korting is niet voor andere kosten gerelateerd aan deze warmtepompaanschaf, zoals bijvoorbeeld kosten voor aanpassingen aan het leidingwerk, transport, installatie en aanpassing van de woning. 


Gaat de wijk van mijn klant binnen tien jaar van het gas af?

Dat is niet met zekerheid te zeggen. Sommige wijken zullen op kortere termijn van het gas af gaan, bij andere wijken kan het nog tientallen jaren duren.


Mijn klant heeft een huis gekocht in een nieuwbouwproject. Kan mijn klant ook deelnemen?

Deze actie is een consumentenactie. Remeha wil met deze actie particuliere huizenbezitters bereiken en mogelijke onzekerheid tot het aanschaffen van cv-ketels wegnemen. De actie sluit daarmee installateurs en (groot)zakelijke opdrachtgevers uit, zoals bijvoorbeeld projectmatige nieuwbouw en woningbouwverenigingen. Dus alleen als uw klant zelf de opdrachtgever is, van de installatie van zijn cv-ketel en dus zelf bewust gekozen hebt voor Remeha, kan deelgenomen worden aan deze actie.