• Website
  • Kennisbank
  • Actueel
Geen resultaten gevonden.
Geen resultaten gevonden.
Geen resultaten gevonden.

Missie H2 partner TeamNL en Nederlandse sport


Waterstofmissie gaat voor goud richting Olympics Parijs

Tijdens het energiesymposium Wind Meets Gas in Groningen maakten waterstofconsortium Missie H2 vandaag bekend hun samenwerking te verlengen tot en met de Olympische en Paralympische Spelen van 2024 in Parijs. In samenwerking met het consortium gaat Remeha voor een versnelling van de energietransitie, door de nationale waterstofbeweging in Nederland verder aan te jagen. Bovendien helpt Missie H2 de sportkoepel NOC*NSF de sport in Nederland verder te verduurzamen en de olympische sporters van TeamNL zo duurzaam mogelijk te laten deelnemen aan de Spelen in Parijs.

Meer over de verlenging van Missie H2

Nederland Waterstofland 2030

Met Missie H2, partner van TeamNL, slaan acht partijen uit de waterstofketen (Gasunie, Groningen Seaports, Port of Amsterdam, Remeha, Shell Nederland, Toyota, Eneco en Vopak) de handen ineen om de zichtbaarheid en slagkracht van de waterstofmissie te vergroten met behulp van de kracht van Olympische en Paralympische sport. Topsporters weten als geen ander dat nu koers kiezen noodzakelijk is om straks de belofte te kunnen inlossen en maximaal te kunnen presteren.

In Nederland hebben we immers de unieke kans om samen ‘Nederland Waterstofland’ te realiseren. Alle ingrediënten hiervoor zijn aanwezig: we hebben de Noordzee voor grootschalige productie van windenergie, de zeehavens als logistieke hubs, enorm veel kennis over waterstof in de mobiliteit en huishoudens, grote industrieclusters die de overstap naar waterstof willen maken én een van de betere energietransportnetwerken van de wereld.

Meer over Missie H2

"Een succesvolle en betaalbare energietransitie is gebaseerd op dit soort samenwerkingsverbanden en unieke innovaties. Onder de naam Missie H2 demonstreren waartoe we in staat zijn en tonen we onze innovatiekracht. Deze kennis en ervaring kan Nederland gebruiken om onze huizen duurzaam en comfortabel te verwarmen."

Arthur van Schayk (Algemeen Directeur Remeha) over dit initiatief

Nederland waterstofland

Nederland en water zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Onze roeiers, zwemmers en watersporters kennen de kracht van het water ook maar al te goed. Water heeft hen succes gebracht, medailles waar heel Nederland trots op is.

Water gaat ons opnieuw succes brengen in de vorm van het bestanddeel waterstof. Dat is geen eenvoudig proces, maar met een realistische aanpak en gebruik te maken van onze gezamenlijk kracht zijn de mogelijkheden legio.

Remeha en waterstof


Meerdere wegen naar duurzaamheid

Wij geloven niet in één oplossing. We zijn realistisch: in onze ogen zijn er meerdere wegen die naar duurzaamheid leiden. Remeha is van mening dat onze energievoorziening een mix moet zijn waarin ruimte is voor verschillende energiedragers. Op die manier kunnen we aan het Klimaatakkoord voldoen en werken aan een duurzame samenleving. Gasvormigen, elektriciteit en warmtenetten helpen gezamenlijk bij de verduurzaming en dus het terugdringen van CO2-uitstoot in Nederland. Daar staat Remeha voor en deze realistische visie dragen we uit.

Onze visie op de energietransitie