Remeha Nieuws

Nieuws

Chapeau voor collega
Dick van Dijk!

"Het is een enorme eer om een 'Groen Lintje' te ontvangen"

Hulde voor onze collega Dick van Dijk! Voor zijn duurzame verdiensten heeft hij op maandag 4 juni een ‘groen lintje’ ontvangen van Tweede Kamerlid Suzanne Kröger. De Groene Lintjes worden jaarlijks door Groen Links Apeldoorn uitgereikt om extra aandacht te geven aan initiatieven die bijdragen aan duurzaamheid en een beter milieu.

Groen lintje
Dick heeft het groene lintje en bijbehorend lijstje ontvangen. Groen Links onderstreept: "Dick is technisch trainer bij Remeha en brengt vanuit zijn functie zijn duurzame kennis over op monteurs. Hij is promotor van duurzame technieken. Maar ook naast zijn werk geeft hij geeft s’avonds lezingen hierover met kennis en passie vanuit zijn vak, maar vooral ook vanuit zijn duurzame hart. Zo draagt Dick bij aan de Apeldoornse duurzaamheid ambities. Als je je zo inzet om je kennis en inzicht met betrekking tot duurzaam verbeteren breed te delen, vinden wij dat een groen lintje meer dan waard is. Hij is genomineerd door Gerard Kolkman, zelf trotse drager én ambassadeur van het groene lintje."

Veelzijdig duurzaamheidsexpert
Dick geeft diverse lezingen en trainingen over duurzaamheid. Daarnaast is hij actief als ‘Energy coach’. Gerard Kolkman, adviseur bij WKZ Installatietechniek, heeft Dick voorgedragen om een groen lintje te ontvangen. Gerard en Dick werken al geruime tijd intensief samen. Gerard licht toe: “Dick is al jaren op vele fronten actief met duurzaamheid. Samen met IMI Heimeier geeft hij sinds oktober 2016 lezingen bij groothandels, installateurs en scholen over het onderwerp ‘waterzijdig inregelen’ van een installatie voor een woning.” Met waterzijdig inregelen is het mogelijk om met minimale kosten significante gasbesparingen te realiseren én een verhoging van het wooncomfort.

Alle middelen inzetten voor CO2-reductie
Dick is vereerd om het Groene Lintje te mogen ontvangen: “Ik vind het een enorme eer! De reacties op het Groene Lintje zijn geweldig. Het is een blijk van erkenning voor het werk waar we ons voor inzetten. Het is belangrijk dat we zuinig zijn op onze planeet. Daarbij moeten we alle middelen en mogelijkheden aanwenden om de reductie van CO2 zo snel mogelijk te realiseren.” Deze reductie is op verschillende manieren mogelijk, maar het waterzijdig inregelen van een cv-installatie is daarbij een goede stap. Dick: “Waterzijdig inregelen is eenvoudig, relatief snel te realiseren en het vergt een minimale inspanning. Daarnaast wordt het comfort verhoogd!”

Groene lintjes
In 2005 heeft GroenLinks Apeldoorn voor het eerst de Groene Lintjes uitgereikt. Dit gebeurde in het kader van Wereldmilieudag, die ieder jaar op 5 juni gehouden wordt. Het Groene Lintje gaat naar Apeldoorners die zich op positieve wijze inzetten voor duurzaamheid en milieu.

Lees meer over waterzijdig inregelen


Foto: Groen Links Apeldoorn