Remeha Nieuws

Nieuws

Wijziging besluit gastoestellen

Recentelijk heeft de overheid een wijziging doorgevoerd in het besluit gastoestellen. Deze wijziging houdt verband met de toekomstige, veranderende samenstelling van aardgas in Nederland. Conform dit besluit mogen vanaf 1 januari 2017 uitsluitend nog gastoestellen worden verkocht en geïnstalleerd die geschikt zijn voor G+-gas en om te bouwen zijn naar H-gas. Toestellen die niet G+ of H-gas geschikt zijn, mogen vanaf 1 januari 2017 officieel niet meer worden verkocht door producenten, groothandelaren en installerende partijen.

Aanvullend op deze informatie bevestigen wij u dat alle Remeha gastoestellen reeds voldoen aan deze wettelijke regels. Ook de Remeha warmwater gastoestellen zullen per 1 december 2016 voorzien zijn van deze markering.

Hoe kunt u G+-gas en H-gas goedgekeurde toestellen herkennen?


De officiële aanduiding is zichtbaar op de typeplaat, het installatievoorschrift en de doossticker. Het geschikt zijn voor G+-gas is te herkennen aan de markering I2EK. Met de markering I2H herkent u dat de toestellen geschikt zijn voor ombouwen naar H-gas.

Alle Remeha cv-ketels zijn al geruime tijd voorzien van deze informatie:

Avanta: sinds 15 juni 2015 
Tzerra: sinds 18 april 2016 
Calenta en Calora Tower: sinds 2 mei 2016 
Quinta Pro: sinds 30 maart 2015