Apenheul

Project in beeld

Apenheul Apeldoorn

o.a. Tzerra Plus, Calenta en Quinta Pro

Apenheul is een dierenpark waar diverse apensoorten leven. De juiste temperatuur in hun verblijven is van cruciaal belang. Remeha-ketels zorgen voor een stabiele en betrouwbare toevoer van de benodige warmte.
Apenheul is een prachtig, groen dierenpark waar jaarlijks zo'n 500.000 mensen een onvergetelijk dagje uit beleven. Het park huisvest zo'n 35 apensoorten. De ketels van Remeha zorgen in het park al jaren voor een betrouwbare en stabiele levering van warmte. Warmte voor de bezoekers, de medewerkers en uiteraard ook voorde apen. Denk aan de verblijven van de bonobo's, de orang-oetans en de gorilla's.

De gestelde doelstelling voor cv-installatie binnen Apenheul is om alle ruimtes in het park te allen tijde te voorzien van de juiste temperatuur. Hierbij tevens strevende naar de meest duurzame oplossing.

"Duurzaamheid staat bij ons hoog in het vaandel”, aldus de heer F. Rietkerk, Zoölogisch directeur bij Apenheul. "We merken zeker een besparing in verbruik na het vervangen van de verjaarde ketels. Dat is ook een vereiste. Bij alle doelstellingen en keuzes binnen Apenheul vormt duurzaamheid een belangrijk aspect.”

Doelstelling

Het implementeren van (duurzame) cv-oplossingen voor alle ruimtes in Apenheul.

Geplaatst

Op dit moment zijn er, verdeeld over het gehele park, verschillende type ketels in gebruik. Dit zijn, afhankelijk van de te verwarmen ruimte en de daarvoor benodigde capaciteit, o.a. de Calenta, Tzerra Plus en de Quinta Pro.

Resultaat

Een stabiele en betrouwbare toevoer van de benodigde warmte met als resultaat een meetbare besparing.

Succesvol verloop

BAM Bouw en Techniek (Regio Oost) is de installateur van alle Remeha-ketels in Apenheul. "We werken al jaren samen met Apenheul en zijn dan ook 'Preferred Supplier' van het park. Alles gaat altijd in goed overleg en de lijntjes zijn kort. Omdat de wandketels gemakkelijk te installeren zijn hadden we voor dit project alleen contact met Remeha wanneer nodig.” aldus de heer van Elck, projectleider bij BAM.  

De heer F. Rietkerk vindt de samenwerking met Remeha erg plezierig. "Remeha is een bedrijf met een goede naam en de samenwerking is lange tijd geleden ontstaan. We vinden het vanuit Apenheul daarnaast belangrijk om met andere Apeldoornse bedrijven te werken wanneer deze samenwerking in het verleden ook als plezierig is bevonden. Op die manier help je elkaar als ondernemingen in dezelfde gemeente.”

"De ketels van Remeha zijn binnen Apenheul enorm belangrijk. We kunnen het ons niet permitteren dat in sommige ruimtes de temperatuur niet goed is. Neem bijvoorbeeld het verblijf van de apensoorten die van oorsprong uit tropische gebieden komen. Als de temperatuur hier onder de 12 graden komt is dit niet goed voor het welzijn van de apen. De juiste temperatuur en toevoer van warmte moet te allen tijde stabiel zijn. Dit is dan ook de grootste afweging bij onze keuze voor de installateur, de installatie en de producten. Een betrouwbare installateur en een stabiele installatie zijn voor ons echt heel belangrijk."

De Calenta AceTzerra Ace en Quinta Ace zijn inmiddels beschikbaar en nu nóg slimmer. 

Wilt u de originele editie van dit Project in Beeld inzien of downloaden als PDF? Klik dan hier.

Interesse in bovenstaande producten of mogelijkheden?

Vraag uw accountmanager