Project in beeld

Beter Wonen IJsselmuiden

Eria Tower en 4,5 kW warmtepomp

Beter Wonen IJsselmuiden verhuurt zo'n 1.100 woningen in IJsselmuiden en omgeving. In december 2017 zijn in 10 nieuwbouwwoningen warmtepompen van Remeha geplaatst. Er is in dit project gekozen voor de Eria Tower + 4,5 kW warmtepomp.

Beter Wonen had al eerder het plan om woningen te verduurzamen. Met de komst van dit nieuwbouwproject leek dit een geschikt moment. Doelstelling van dit project was met name het realiseren van duurzame nieuwbouw met lage woonlasten voor de bewoners. Voorwaarde voor Beter Wonen was haar wel een hoog wooncomfort te bieden. Met de keuze voor de Eria Tower is dit zeker gelukt. De bewoners zijn erg tevreden over de nieuwe manier van energielevering. Het zorgt voor wat gewenning, zoals het koken op inductie in plaats van gas.

De woning voorziet in grote mate in haar eigen energiebehoefte. Hierdoor dragen de bewoners ook bij aan een duurzame oplossing voor de levering van de energie. De samenwerking met Remeha kenmerkt zich met name als oplossingsgericht en meedenkend. Kortom: een mooi innovatief project dat mede mogelijk is gemaakt door Beter Wonen, Hulstflier en Remeha.

Doelstellling

Duurzame maatregelen treffen met het behoud van hoog wooncomfort.

Resultaat

Woningen klaar maken voor de toekomst, dus gasloos.

Succesvol verloop

Hulstflier Installateurs was erg verheugd om mee te werken aan dit project. HulstFlier is een totaalinstallateur waar duurzaamheid en mileubewustzijn centraal staat. Dit woonproject was dan ook een mooie pilot om mee te werken aan het plaatsen van warmtepompen.

De installateur heeft nog niet eerder een warmtepomp van Remeha geplaatst. Maar omdat de ervaringen met Remeha goed zijn had zij hier alle vertrouwen in. De selectie van de juiste warmtepomp heeft Remeha vol verve op zich genomen.

"Na een warmteverlies berekening heeft Remeha deze warmtepomp geselecteerd. Daarnaast is dit een mooie compact warmtepomp door de beperkte opstellingsruimte, omdat het een all-in-one warmtepomp is", aldus Nico Jonker, HulstFlier.

Het ging hier om een pilotproject dus er waren kleine opstartproblemen. Deze zijn samen opgelost waardoor er in IJsselmuiden een mooi nieuwbouwproject staat die klaar is voor de toekomst.

Wilt u een PDF van dit project downloaden? Klik dan hier.

Interesse in bovenstaande producten of mogelijkheden?

Vraag uw accountmanager