Project in Beeld

Woningen deltaWonen Zwolle

Avanta CW4

Woningcorporatie deltaWonen verhuurt en onderhoudt zo’n 15.000 sociale huurwoningen in de gemeenten Zwolle, Kampen en Oldebroek. In 2016 zijn de cv-ketels van 102 woningen in Zwolle succesvol vervangen door de Remeha Avanta CW4.

Bij deltaWonen staat duurzaamheid aan de basis van alles wat zij doen. De woningcorporatie heeft als doelstelling om al hun woningen in 2024 een energie index van 1,37 of lager te laten hebben. Om dit doel te behalen, voorzien zij al hun bestaande en nieuwe woningen met energiebesparende en energieopwekkende oplossingen.

Wanneer er (planmatig) onderhoud wordt gepleegd in bestaande woningen bekijkt deltaWonen altijd hoe er aan de gestelde doelstelling kan worden voldaan. Zo ook  voor de woningen aan de Westenbergmate in Zwolle. De woningen waren toe aan onderhoud en de nieuw te plaatsen cv-ketel moest een bijdrage gaan leveren aan het verlagen van de energie index. 

Assies Installatietechnieken B.V. heeft in alle 102 woningen de oude cv-ketel vervangen voor de Remeha Avanta CW4. Een ketel die gemakkelijk te onderhouden is en klein van stuk. Dit maakt de cv-ketel gemakkelijk te plaatsen in allerlei type woningen. Ook is de ketel zowel concentrisch als excentrisch leverbaar.

Doelstelling

De cv-ketel dient bij te dragen aan een energie index van 1,37 of lager voor alle 102 woningen aan de Westerbergmate.

Resultaat

De exacte besparing in de woning is nu nog niet merkbaar. Hier is het nog te vroeg voor.

Het project aan de Westenbergmate is verlopen via een aanbesteding vanuit de woningcorporatie. Zij zijn de samenwerking aangegaan met Assies Installatietechnieken. De installateur uit Zwolle kreeg de keuze uit twee cv-ketelfabrikanten om mee te werken. 

“De doorslaggevende keuze voor Remeha cv-ketels is uiteindelijk door ons gemaakt. Hier werken we graag mee. We hebben tijdens het project ook nog contact gehad met Sales Support. Dit verliep allemaal naar wens.”, aldus de heer G. Mestebeld van  Assies Installatietechnieken. “De exacte besparing in de woning is nu nog niet merkbaar. Hier is het nog te vroeg voor. De cv-ketel draagt zeker bij aan het verbeteren van de energie index, maar ook andere kenmerken zoals bijvoorbeeld mechanische ventilatie en (vloer)isolatie dragen hier aan bij.”

DeltaWonen heeft het gehele project en de samenwerking met Assies Installatietechnieken en Remeha als goed ervaren. “Op meerdere projecten van ons zijn Remeha cv-ketels geïnstalleerd en wij zijn hier tevreden over.”, aldus de heer J. van der Weerd van deltaWonen. “De uitvoering aan de Westenbergmate is naar wens verlopen. De woningen zijn bewoond bezit, dus de overlast voor de bewoners moest zo beperkt mogelijk blijven. Dit is goed gelukt. De Remeha Avanta CW4 moduleert wel veel sneller dan de oude cv-ketel en dat is altijd even een kwestie van wennen voor de bewoners.”

U kunt dit volledige Project in Beeld in PDF downloaden.

Interesse in bovenstaande producten of mogelijkheden?

Vraag uw accountmanager