Hardenberg

Project in beeld

Evenementenhal Hardenberg

 Quinta Ace

Evenementenhal Hardenberg beschikt over 40.000 m2 aan expositieruimte onderverdeeld in diverse aparte ruimtes. Een flinke oppervlakte om te voorzien van warmte. Met de cv-systemen van Remeha is dit echter geen probleem.
Evenementenhal Hardenberg beschikt over 40.000 m2 aan expositieruimte onderverdeeld in diverse aparte ruimtes. Een flinke oppervlakte om te voorzien van warmte. Met de cv-systemen van Remeha is dit echter geen probleem.
Evenementenhal Hardenberg beschikt over 40.000 m2 aan expositieruimte onderverdeeld in diverse aparte ruimtes. Een flinke oppervlakte om te voorzien van warmte. Met de cv-systemen van Remeha is dit echter geen probleem.

Evenementenhal Hardenberg beschikt over een ruim oppervlakte die moet worden voorzien van warmte. Om aan deze wens te blijven voldoen is medio mei 2016 het gehele cv-systeem vervangen. De oude ketels waren inmiddels verjaard.

Doelstelling van het project was het voldoende verwarmen van alle afzonderlijke ruimtes voor de diverse evenementen, maar ook de hal in zijn algeheel. Om dit te bereiken was er meer vermogen nodig. Daarnaast verlangt de opdrachtgever dat de ketels direct uit te lezen zijn op draaiuren en stookgegevens. Dit om goed inzicht te hebben in het stookgedrag van de hal en zo de stookkosten te minimaliseren.

Er is door de opdrachtgever en installateur gekozen voor het installeren van tienmaal (2x5) de Quinta Ace in cascade. Onder andere vanwege de flexibiliteit bij de uitwisseling. De bouwtechnische mogelijkheden in de technische ruimte maakten het installeren van de opstelling op de juiste plek een specifiek aandachtspunt tijdens de installatie.

Doelstelling

Het betrouwbaar verwarmen van alle aparte ruimtes en de Evenementenhal in zijn algeheel.

Resultaat

De nieuwe Quinta Ace's leveren ruim voldoende vermogen om de hal en zijn ruimtes te voorzien van warmte.

Succesvol verloop

De heer Nijhuis, werkvoorbereider bij Loohuis Installatietechnieken B.V. is erg te spreken over het project. "Het is een mooi stukje werk geworden en ik ben erg tevreden over de totale installatie. Het is een technische ruimte geworden die gezien mag worden door al zijn aspecten. Bouwkundig gezien, maar ook de afwerking van de wanden en de vloer. Eigenlijk de gehele installatie. Dit is ook mede mogelijk gemaakt door de creativiteit van en de afwerking door onze monteurs.”

Remeha is een vaste partner voor diverse projecten bij Loohuis. "Remeha is een partner die je kan omschrijven als betrouwbaar. Ze leveren een goede support en nazorg. Op de Support afdeling zit veel knowhow. We krijgen altijd snel en duidelijk advies. Ook bij dit project is alles weer naar wens verlopen.”

De heer de Vries, Hoofd Technische Dienst bij de Evenementenhal, is tevreden en werkt dan ook al jaren samen met Loohuis. "We waren echt op zoek naar ketels die ons meer vermogen konden bieden. De Quinta Pro's van Remeha die we al hadden hangen zijn ons altijd goed bevallen. Zodoende hebben we op advies van Loohuis de oude toestellen vervangen voor de Quinta Ace in cascade-opstelling. Er dient langdurig hoog gestookt te kunnen worden en vanwege onze indirect gestookte heaters hebben wij minimaal 80 graden nodig met een kleine delta T. De nieuwe opstelling voldoet hieraan.”

Wilt u de originele editie van dit Project in Beeld inzien of downloaden als PDF? Klik dan hier.

Interesse in bovenstaande producten of mogelijkheden?

Vraag uw accountmanager