Bloemendaal

Project in Beeld

Hotel Bloemendal, Vaals

Kasteel Bloemendal is een luxueus hotel in Zuid-Limburg. Het kasteel is oorspronkelijk gebouwd in 1791. Van der Valk heeft in samenwerking met o.a. gemeente Vaals het kasteel geheel gerestaureerd. Kasteel Bloemendal heeft 77 kasteelkamers. 

Kasteel Bloemendal stelt hoge eisen als het gaat om gastgerichtheid. Een goede combinatie van verwarming en het hebben van warmwater is hierbij een belangrijk onderdeel. Iedere kamer moet op hetzelfde moment gebruik kunnen maken van de badkamer voorzieningen zonder dat een gast in andere kamer hier last van ondervindt. Daarnaast moeten de gasten een aangename temperatuur ervaren door het gehele hotel. De toestellen waren verouderd en verbruikte te veel gas.

Besloten werd om de verouderde toestellen te vervangen en een aparte functie te installeren voor tapwater en verwarming. Voor verwarming is gekozen voor een cascade systeem en warmwater wordt geleverd door twee hoog rendement boilers. “Voor het installeren van deze aparte functie tussen tapwater en verwarming heb ik gekozen voor Remeha omdat het voor mij vooral bij dit soort projecten een logische  keuze is”, aldus Marco Dienderen (directeur Tecco Group). Dit project heeft geleid tot een maximale energiebesparing en een aanzienlijke vermindering van CO2-uitstoot.

Doelstelling

Het vervangen van verouderde toestellen en installeren van een aparte functie voor tapwater en verwarming.

Resultaat

Een besparing van 40.000 m3 aardgas per jaar. Dit is een besparing van 20%.

De Quinta Ace is inmiddels beschikbaar en nu nóg beter.

U kunt dit volledige Project in Beeld in PDF downloaden.

Interesse in bovenstaande producten of mogelijkheden?

Vraag uw accountmanager