Hotel Wilhelmina Domburg

Project in beeld

Hotel Wilhelmina
Domburg

Quinta Pro, HFS 750 boilervat en C250V zonnecollectoren

Hotel Wilhelmina (Domburg) is een stijlvol hotel gelegen aan de kust. Dit maakt het hotel onder andere door het gemiddeld hoge aantal zonuren bijzonder geschikt voor de commerciƫle zonlichtsystemen van Remeha.

Hotel Wilhelmina (Domburg) is een stijlvol hotel gelegen aan de kust. Dit maakt het hotel onder andere door het gemiddeld hoge aantal zonuren bijzonder geschikt voor de commerciële zonlichtsystemen van Remeha. Hotel Wilhelmina is een bijzonder stijlvol hotel dat zich laat karakteriseren als een klassiek en tegelijkertijd eigentijds comfortabel hotel. Het schitterende, brede Noordzeestrand bevindt zich op slechts 50 meter afstand.

De wens van het hotel was om over te stappen naar een duurzamere oplossing en met name het besparen op de gas(kosten). Om aan deze wens te voldoen zijn de twee bestaande Quinta's met een vat van 500 liter (indirect) vervangen door twee Quinta Pro's (65 kW) met een HFS 750 boilervat en zijn diverse C250V zonnecollectoren gemonteerd op het dak. Met deze nieuwe opstelling behaalt het hotel een jaarlijkse besparing van 2500 tot 3000 m3 op gas.

Doordat de wensen van het hotel en de mogelijkheden vooraf goed in kaart zijn gebracht, is het gelukt om dé optimale oplossing te bieden.

 

Doelstelling

Het installeren van zonneboilers en collectoren om de gewenste energie-besparing te behalen.

 

Resultaat

Met deze opstelling behaalt het hotel een besparing van 2500 - 3000 m3 aardgas per jaar.

 

Succesvol verloop


Hotel Wilhelmina heeft gekozen voor het nieuw gemonteerde HFS 750 boilervat. Dit is een multi-functioneel vat voor SWW-bereiding. Dankzij zijn intelligente vultechniek, gebaseerd op het zwaartekrachtprincipe, kunnen maar liefst vier verschillende zones in het boilervat selectief bediend worden. Hierdoor wordt alle zonne-energie optimaal benut. Daarnaast levert het HFS boilervat in combinatie met de Quinta Pro als na-verwarmer een multifunctionaliteit die weinig plaats in beslag neemt.

Ook belangrijk zijn de Remeha C250V zonnecollectoren. De esthetisch en hoogwaardige collectoren misstaan zeker niet op het stijlvolle hotel. Bovendien geven ze één van de hoogste collector rendementen van Nederland zoals geregistreerd onder het Solar Keymark-certificaat.

Installatiebedrijf Akkerdaas is de partij die de installatie succesvol heeft uitgevoerd. "We hebben voor Remeha gekozen, omdat zij altijd meedenken in het ontwerp en advies. Zo kom je samen tot de beste oplossing voor het project. Tijdens een project is het van belang dat je snel kunt schakelen met een bedrijf en de afdeling Sales Support pakt zaken adequaat op. Dit is erg belangrijk voor de voortgang van het installatietraject. Al deze aspecten maken dat we tevreden zijn over de samenwerking.”, aldus André Akkerdaas, eigenaar van het installatiebedrijf.

De Quinta Ace is inmiddels beschikbaar en nu nóg beter.

Wilt u de originele editie van dit Project in Beeld inzien of downloaden als PDF? Klik dan hier.


Interesse in bovenstaande producten of mogelijkheden?

Vraag uw accountmanager