Utiliteit warm water

Project in beeld

Opleidingscentrum Koninklijke Marine

GAS 220 Ace, CWH Ace

De Koninklijke Marine zet zich met vloot en mariniers  wereldwijd in voor veiligheid op en vanuit zee. Op het marine opleidingscentrum in Den Helder worden
toekomstige mariniers getraind om onze veiligheid te blijven garanderen.

Om de mariniers in opleiding een comfortabel verblijf in het trainingscentrum te garanderen, was een vervanging van het huidige ketelhuis nodig. Ook de installatie voor warm tapwater was aan vervanging toe.

Schermer Installatietechniek B.V. uit Hoorn won de aanbesteding en heeft de opdracht gerealiseerd. Schermer B.V. doet regelmatig renovaties bij de marine en is veel thuis in de duurzame techniek.

Het installatiebedrijf heeft het ketelhuis van het opleidingscentrum gerenoveerd en bouwkundig het een en ander opgeknapt. De wens vanuit de opdrachtgever was dat ze van een indirect gestookte boiler overgingen naar een HR-ketel waarbij ook het besparen op stookkosten gewenst was. Daarnaast moest de opstelling een vermogen hebben van minimaal 500 kW. Bij de installatie is er gekozen voor tweemaal een  Remeha GAS 220 Ace en een CWH Ace 90-302.

Doelstelling

Een nieuwe warmte en warm waterinstallatie met een minimaal vermogen van
500 kW.

Resultaat

Met de nieuwe installatie wordt er significant goedkoper gestookt

Succesvol verloop

Een voorwaarde voor de nieuwe installatie was dat er gebruik werd gemaakt van een modbus connectie. "We hebben de installatie compleet ge├»ntegreerd in het beheersysteem van het gebouw. Hierdoor is de opstelling gemakkelijk vanaf een afstand benaderbaar en uit te lezen.", aldus de heer M. Boon van Schermer Installatietechniek B.V.

De klant is volgens de heer Boon ook zeer te spreken over het proces tijdens de  installatie: ''De marinebasis is erg blij met de nieuwe opstelling. Het voldoet aan de wensen en het water is snel opgewarmd. We hebben bij de installatie zoveel  mogelijk prefab laten maken voor een zo kort mogelijke ombouwtijd. Hierdoor had de klant tijdens de installatie maximaal behoudt van comfort.". De opstelling is eind september geplaatst en begin oktober opgeleverd. Met de nieuwe opstelling  stookt de marinebasis significant goedkoper dan voorheen.

Wilt u een PDF van dit project downloaden? Klik dan hier.

Interesse in bovenstaande producten of mogelijkheden?

Vraag uw accountmanager