Arcen

Project in beeld

Thermaalbad Arcen

GAS 610 ECO Pro

Thermaalbad Arcen is een kuuroord met verschillende thermaal- en natuurbaden gelegen op vakantiepark Klein Vink. Maximaal genieten en ontspannen is de belangrijkste doelstelling. De ketels van Remeha dragen hier aan bij.

Bij het Thermaalbad Arcen staan wellness en ontspanning hoog in het vaandel. Alle verschillende systemen binnen en buiten het bad dragen hier aan bij. In 2015 waren de oude ketels (4x Remeha OD 14A) door verjaring toe aan vervanging. Uitgangspunt voor het nieuwe systeem was om een bedrijfszekere installatie op te leveren. De focus werd gelegd op het beter regelbaar maken van de gewenste warmtevraag en daarbij energiebesparend te verwarmen. Om dit te realiseren heeft de opdrachtgever Remeha ingeschakeld als adviseur en leverancier. Roukema B.V. is aangehaakt voor het opstellen van bestek, coördinatie en het ontwerpen en maken van het Priva besturingssysteem. De installateur en organiserende partij voor dit project was Keijsers-Manders installatietechniek B.V.

Het tijdelijk sluiten van het bad was geen optie en daardoor moest de warmte-voorziening continu worden gegarandeerd. Om aan de doelstelling te voldoen is de installatie van twee GAS 610 ECO Pro geadviseerd. Door de modulaire opbouw van de ketels kon een gefaseerde ombouw worden gerealiseerd.

 

Doelstelling

Een installatie die beter regelbaar is op de gewenste warmtevraag en energiebesparend werkt.

 

Resultaat

Er wordt flexibeler op de warmtevraag gereageerd tegen een aanzienlijk hoger rendement.

 

Succesvol verloop

Een belangrijke eis was dat de gasten van het kuuroord geen hinder mochten ervaren van de installatie. "Dit is zeker gelukt.”, aldus de heer F. Habets van Thermaalbad Arcen.

De installatie is ook volgens installateur Keijsers-Manders goed verlopen: "We zijn erg tevreden dat de werkzaamheden zijn gegaan zoals van te voren uitgedacht. We hebben er voor gezorgd dat de warmtevoorziening gewaarborgd bleef en dat de ketels aan de uitgangspunten voldeden die werden gesteld. De afdeling Sales Support van Remeha is betrokken geweest en heeft het doorslaggevende advies gegeven voor de duo opstelling. Voor ons is de gehele uitvoering en samenwerking met het Thermaalbad, Roukema B.V. en Remeha uitstekend verlopen.”, aldus de heer J. Keizers.

Ook Roukema B.V. is tevreden over de samenwerking met beide partijen: "We hebben samen gekeken naar wat de uitdaging in deze situatie was en hier het advies verder op uitgedacht. Het is hierdoor echt een gezamenlijk project geworden.”

"De relatie met Remeha is eigenlijk allang geleden ontstaan. We zijn hier zeer tevreden over en hebben goede contacten met o.a. de heer van Dijk (Application Specialist bij Remeha). Samen kom je echt verder en dat is prettig.”, aldus de heer E. Roukema.

Wilt u de originele editie van dit Project in Beeld inzien of downloaden als PDF? Klik dan hier.

Interesse in bovenstaande producten of mogelijkheden?

Vraag uw accountmanager