Duurzaam professional

Duurzame oplossingen

Warmtepompen

Een warmtepomp in het kort

Een warmtepomp is in feite een toestel dat warmte van A naar B pompt. Een toepassing hiervan is bijvoorbeeld een koelkast. Er wordt warmte uit de koelkast naar de omgeving gepompt. Daardoor wordt de temperatuur in de koelkast lager. Op dezelfde wijze is het mogelijk om warmte uit de buitenlucht naar een gebouw te pompen. Het gebouw warmt dan op. Een warmtepomp maakt dus gebruik van duurzame warmte uit de omgeving; uit lucht. Deze warmte wordt samen met de warmte van de gasbrander afgestaan aan een afgiftesysteem. 

Warmtepompen zijn er in verschillende uitvoeringen en toepassingsmogelijkheden. Het meest bekend zijn elektrische warmtepompen op krachtstroom die gebruik maken van een grondbron. Echter in bestaande situaties is krachtstroom niet altijd beschikbaar en het boren van een grondbron is zeer kostbaar. Remeha heeft dan ook bewust gekozen voor warmtepompen die gebruik maken van lucht als bron en die eenvoudig buiten geplaatst kunnen worden.

De Remeha warmptepompen hebben een A++ energielabel en komen in aanmerking voor de ISDE en STEP subsidie en de EIA regeling.