• Website
  • Kennisbank
  • Actueel

Hoe werkt het klokprogramma in de Remeha Home app?

eTwist eTwist RF Remeha Home app

In dit artikel worden de verschillende stappen uitgelegd die nodig zijn voor het instellen van een klokprogramma in de Home app. Klik op de verschillende onderwerpen om naar de verschillende stappen van de instructie toe te gaan of ga direct door naar de video: klokprogramma instellen

Inhoud:

Het klokprogramma menu weergeven

• Open de Remeha Home app op je smartphone en selecteer het huis

• Selecteer in de rechterbovenhoek het pictogram met een kalender

Aanpassen van standaardactiviteiten

Standaardactiviteiten worden gebruikt voor het programmeren van dagschema’s en bepalen welke temperatuur actief is. Een wijziging van de temperatuur van een standaardactiviteit wordt direct doorgevoerd op elk dagschema waar de activiteit in opgenomen is.

• Selecteer in de rechterbovenhoek het pictogram met een thermometer om de standaardactiviteiten aan te passen.

De namen en iconen van de activiteiten kunnen aangepast worden om het gebruik persoonlijker te maken. Als voorbeeld passen we de namen van alle activiteiten aan naar het Nederlands.

• Selecteer het pictogram achter de activiteit om deze te wijzigen

• Pas de naam aan en kies het gewenste icoon voor de activiteit. Selecteer vervolgens Wijzigingen opslaan
  • Herhaal dit voor de andere activiteiten als dat nodig is

De laatste stap is het aanpassen van de gewenste temperatuur voor elke activiteit.

• Verschuif de knop op de balk om de temperatuur voor elke activiteit aan te passen tot de gewenste temperatuur

• Sluit het scherm verwarmingsactiviteiten door in de linkerbovenhoek op het kruisje te drukken. Om vervolgens terug te keren naar het scherm met het verwarmingsprogramma

Aanpassen van een dagschema

• Selecteer één van de dagen om het programma aan te passen. Als voorbeeld selecteren we de maandag

• Selecteer de gewenste activiteit en stel het tijdstip in waarop de activiteit moet beginnen.
  • Selecteer vervolgens Wijzigingen opslaan om de nieuwe instellingen toe te passen. Indien gewenst kan het schakelmoment in dit venster verwijderd worden door Verwijder schakelmoment te selecteren.

Om de tijd aan te passen zet je de vinger op de uren en schuif je de vinger omhoog om het getal te verlagen. Schuif de vinger omlaag om het getal te verhogen. Herhaal dit nogmaals aan de andere zijde van de dubbele punt om de minuten in te stellen

• Indien gewenst kunnen er meerdere schakelmomenten toegevoegd worden. Selecteer dan in het venster voor wijziging van het dagschema op Voeg schakelmoment toe

Een dagschema kopiëren

Omdat het ingestelde dagschema misschien wel vaker voorkomt tijdens de week is het mogelijk om een ingesteld dagschema te kopiëren naar andere dagen. Volg onderstaande instructie om een ingestelde dag te kopiëren naar één of meerdere dagen.

• Selecteer de dag die je wilt kopiëren. In het voorbeeld selecteren we maandag.

• Selecteer in de rechterbovenhoek het icoon voor kopiëren

• Selecteer de dag of meerdere dagen waar je de geselecteerde dag naar wilt kopiëren. Er zal een vinkje geplaatst worden achter de dag als deze geselecteerd is. In het voorbeeld wordt de dag maandag gekopieerd naar dinsdag, woensdag en donderdag.
  • Selecteer vervolgens Kopiëren onder in het scherm om de keuze te bevestigen.

• Bevestig de actie in de pop-up op het scherm. Het dagschema is nu gekopieerd naar de gewenste dagen

Video instellen klokprogramma Home app

Gerelateerde Vragen:

1. Hoe kan ik klokprogramma 2 en 3 zien op de home app?