• Website
  • Kennisbank
  • Actueel
Geen resultaten gevonden.
Geen resultaten gevonden.
Geen resultaten gevonden.

Wat zijn de mogelijkheden om aan de nieuwe wet- en regelgeving te voldoen?

In gebouwen met een oudere installatie kan het al veel schelen indien de oude cv-ketel wordt vervangen door een moderne hoog rendement cv-ketel(s). De Remeha Quinta Ace wandketel en GAS 220 Ace staande ketel zijn hier uitermate geschikt voor. In veel situaties is alleen het vervangen van de cv-ketels niet voldoende en dienen er aanvullende bouwkundige maatregelen te worden getroffen zoals dak- en gevelisolatie, HR glas of het toepassen van LED verlichting.

Met warmteopwekking is echter ook meer mogelijk door de installatie te upgraden naar een hybride uitvoering. Een hybride systeem is een cv-ketel aangevuld met een duurzame bron zoals bijvoorbeeld zonnewarmte, een absorptiewarmtepomp of een elektrische warmtepomp. De cv-ketel functioneert dan bijvoorbeeld alleen nog bij hele koude dagen.

Indien het ambitie is om een kantoorgebouw direct van een energielabel A te voorzien zijn aanvullende maatregelen noodzakelijk. Het is mogelijk om dan geen gas (ook geen hybride) meer toe te passen en een elektrische warmtepomp in te zetten voor de verwarming van het kantoorpand.

Het Remeha Solar Pro-portfolio en Remeha E-HP bieden voor zowel de hybride en all-electric situatie uitkomst. De Remeha absorptiewarmtepomp is perfect voor een hybride situatie.

Terug naar het overzicht