• Website
  • Kennisbank
  • Actueel
Geen resultaten gevonden.
Geen resultaten gevonden.
Geen resultaten gevonden.

Interview Martijn

Martijn versterkt de afdeling Research and Development (R&D) als Controls Engineer. Benieuwd wat hij zoal doet in zijn functie? Martijn neemt je mee!

Werken op de afdeling Research and Development (R&D) bij Remeha betekent dat je continu aan het ontwikkelen bent. Dit geldt ook voor Martijn, controls engineer. Benieuwd wat hij precies doet en wat zijn werk zo leuk maakt? Lees dan snel verder.

Duurzaamheid

Ongeveer anderhalf jaar geleden startte Martijn als controls engineer bij Remeha. Het onderwerp duurzaamheid trok Martijn al vanaf het begin erg aan. “Ik vind duurzaamheid zelf heel belangrijk en ben hier in mijn privéleven ook veel mee bezig. Ik merk dat collega’s binnen mijn team hier ook voor openstaan en er meer mee bezig zijn, zowel op werkgebied als in privésfeer.” Martijn is hier in zijn functie ook mee bezig, aangezien de energietransitie een belangrijke rol speelt.

"Ik vind duurzaamheid zelf heel belangrijk en merk dat collega's daar ook steeds meer mee bezig zijn.

Martijn

Controls engineering

Als controls engineer maakt Martijn onderdeel uit van het team controls engineering dat valt onder de afdeling R&D. Om een beter beeld te krijgen van hoe het is om te werken als controls engineer bij Remeha, vroegen we hem waar hij zich mee bezighoudt en wat zijn functie zo leuk maakt. “Wij worden betrokken bij een project als we via projectmanagement horen dat we het portfolio gaan uitbreiden, of als een klant een specifieke aanpassing nodig heeft. Daarnaast worden ook onderzoeksprojecten gestart op initiatief van R&D als het gaat om technische nieuwheden. We kijken dan of dit kan met een uitbreiding op een huidige ketel, of dat we iets nieuws moeten ontwikkelen. In de projecten waar ik tot nu toe aan heb gewerkt moest er altijd een nieuwe branderautomaat ontwikkeld worden. Als Controls engineer bereid je het product voor. De functiespecificaties van de hardware en software stellen we op aan de hand van usecases. De hardware wordt hierbij deels zelf ontwikkeld en deels in samenwerking met toeleveranciers. We stellen specificaties op en dekken dit af met requirements We werken nauw samen met de afdeling Digital en Controls van BDR Thermea om de software te ontwikkelen. De ontwikkelde software testen we op de uiteindelijke hardware om te om te controleren of alles naar behoren werkt.”

Samenwerken

Martijn werkt in zijn functie veel samen met de subafdelingen product engineering en test engineering, welke ook vallen onder de afdeling R&D. “Vanaf het begin van een project werken we veel samen met Product engineers en sales om alle afspraken duidelijk te hebben. Eerst worden de producten afgetest door Controls engineers in zelfontwikkelde testboxen om te kijken of er überhaupt mee in het lab getest mag worden. Dit in verband met de veiligheid. Als dit mag, dan gaan Test engineers alles functioneel testen met een ketel in het R&D lab en parameters bepalen.”

Om zoveel mogelijk informatie op te doen is samenwerking erg belangrijk voor Martijn. “Collega’s heb je echt nodig. Er is super veel kennis en zo kunnen we samen problemen oplossen. Ik ben onderdeel van een jong team, dat vind ik heel leuk. Het team bestaat uit veel sportieve mensen en sporten is ook iets dat we veel doen samen, zoals mountainbiken of boulderen. Ook worden er activiteiten georganiseerd door Remeha.”

Leren en ontwikkelen

Een van de belangrijkste competenties in zijn functie is voor Martijn toch wel een oplossingsgerichte instelling. “Als er problemen zijn in het veld, dan zoeken we daar een oplossing voor. En als mensen naar mij toekomen met een vraag, dan kan ik ze een oplossing bieden. Daar ben ik trots op. Verder kan ik mij verder ontwikkelen binnen Remeha. Om ervoor te zorgen dat ik blijf groeien, kies ik voor projecten waar ik nog niet alle kennis van heb. Op deze manier leer ik nieuwe taken te beheersen om zo mijn kennis en kunde te vergroten.”

Benieuwd naar een functie als engineer op onze R&D-afdeling? Bekijk de vacatures en solliciteer!

Bekijk R&D vacatures