• Website
  • Kennisbank
  • Actueel
Geen resultaten gevonden.
Geen resultaten gevonden.
Geen resultaten gevonden.

Duurzame cv-oplossing in de Apenheul

Apenheul is een dierenpark waar diverse apensoorten leven. De juiste temperatuur in hun verblijven is van cruciaal belang. Remeha-ketels zorgen voor een stabiele en betrouwbare toevoer van de benodigde warmte.

o.a. Tzerra Plus, Calenta en Quinta Pro

Doelstelling

Het implementeren van cv-oplossingen voor alle ruimtes in Apenheul om deze van de juiste temperatuur te voorzien. Hierbij tevens strevende naar de meest duurzame oplossing.

Apenheul is een prachtig, groen dierenpark waar jaarlijks zo'n 500.000 mensen een onvergetelijk dagje uit beleven. Het park huisvest zo'n 35 apensoorten. De ketels van Remeha zorgen in het park al jaren voor een betrouwbare en stabiele levering van warmte. Warmte voor de bezoekers, de medewerkers en uiteraard ook voor de apen. Denk aan de verblijven van de bonobo's, de orang-oetans en de gorilla's. "Duurzaamheid staat bij ons hoog in het vaandel. We merken zeker een besparing in verbruik na het vervangen van de verjaarde ketels. Dat is ook een vereiste. Bij alle doelstellingen en keuzes binnen Apenheul vormt duurzaamheid een belangrijk aspect." aldus de heer F. Rietkerk, Zoologisch directeur bij Apenheul.

Bij alle doelstellingen en keuzes binnen Apenheul vormt duurzaamheid een belangrijk aspect.

aldus de heer F. Rietkerk, Zoölogisch directeur bij Apenheul

Huidige situatie

Op dit moment zijn er, verdeeld over het gehele park, verschillende type ketels in gebruik. Dit zijn, afhankelijk van de te verwarmen ruimte en de daarvoor benodigde capaciteit, o.a. de Calenta, Tzerra Plus en de Quinta Pro.

Resultaat

Een stabiele en betrouwbare toevoer van de benodigde warmte met als resultaat een meetbare besparing.

Succesvol verloop

BAM Bouw en Techniek (Regio Oost) is de installateur van alle Remeha-ketels in Apenheul. "We werken al jaren samen met Apenheul en zijn dan ook 'Preferred Supplier' van het park. Alles gaat altijd in goed overleg en de lijntjes zijn kort. Omdat de wandketels gemakkelijk te installeren zijn, hadden we voor dit project alleen contact met Remeha wanneer nodig".

De heer F. Rietkerk vindt de samenwerking met Remeha ook erg plezierig. "Remeha is een bedrijf met een goede naam en de samenwerking is lange tijd geleden ontstaan. We vinden het vanuit Apenheul daarnaast belangrijk om met andere Apeldoornse bedrijven te werken wanneer deze samenwerking in het verleden ook als plezierig is bevonden. Op die manier help je elkaar als ondernemingen in dezelfde gemeente.”

Apenheul Project in beeld cv-ketels
De ketels van Remeha zijn binnen Apenheul enorm belangrijk

"De ketels van Remeha zijn binnen Apenheul enorm belangrijk. We kunnen het ons niet permitteren dat in sommige ruimtes de temperatuur niet goed is. Neem bijvoorbeeld het verblijf van de apensoorten die van oorsprong uit tropische gebieden komen. Als de temperatuur hier onder de 12 graden komt is dit niet goed voor het welzijn van de apen. De juiste temperatuur en toevoer van warmte moet te allen tijde stabiel zijn. Dit is dan ook de grootste afweging bij onze keuze voor de installateur, de installatie en de producten. Een betrouwbare installateur en een stabiele installatie zijn voor ons echt heel belangrijk."

Vernieuwde cv-ketels

De vernieuwde cv-ketels zijn inmiddels beschikbaar en nu nóg slimmer met onder andere eSmart inside.

Ook interesse in een duurzame cv-oplossing?

Vraag het de accountmanagers.

Bekijk hier de originele editie van Project in Beeld over de Apenheul.