• Website
  • Kennisbank
  • Actueel
Geen resultaten gevonden.
Geen resultaten gevonden.
Geen resultaten gevonden.

Hoe onderhoud ik mijn cv-ketel?

In topconditie

Om de cv-ketel in topconditie te houden, is er onderhoud nodig. Als richtlijn adviseren wij je om periodiek onderhoud te laten verrichten. Het werkelijke onderhoud is afhankelijk van het gebruik van het toestel. Daarom adviseren wij je om een jaar na installatie jouw installateur te vragen een eerste inspectie uit te voeren om te beoordelen hoe vaak het onderhoud nodig is.

Bij periodiek onderhoud kijkt de installateur naar een veilige werking van de cv-ketel, meet hij de 02-waarde in de rookgasafvoer, reinigt hij het toestel, vervangt defecte en aan slijtage-onderhevige onderdelen en controleert hij de werking van de radiatoren en de levering van warm water.

Wat doet een installateur als er onderhoud wordt verricht?

In de technische documentatie die met het toestel is meegeleverd, vind je de werkzaamheden die de installateur dient uit te voeren tijdens een onderhoudsbeurt. De juiste documentatie voor jouw toestel vind je in onze documentatie-sectie.

Let op: technische documentatie is uitsluitend bedoeld voor gecertificeerde installateurs. Het wordt ten alle tijden afgeraden om als eindgebruiker zelf werkzaamheden uit te voeren aan Rehema producten. Remeha noch de installateur is verantwoordelijk voor eventuele vervolgschade.

Waar kan ik een onderhoudscontract afsluiten?

Om een duidelijk beeld te krijgen van de onderhoudskosten van de cv-ketel, kun je bij veel installateurs een onderhoudscontract afsluiten. Zo heb je, buiten de maandelijkse premie, geen onverwachte kosten. Bij Remeha hebben we een uitgebreid netwerk van erkende Remeha installateurs.

Terug naar het overzicht