• Website
  • Kennisbank
  • Actueel
Geen resultaten gevonden.
Geen resultaten gevonden.
Geen resultaten gevonden.

eSmart inside: intelligentie, kwaliteit en gemak

Remeha heeft de veel gebruikte wandketels Calenta en Tzerra Plus een upgrade gegeven, herkenbaar via de aanduiding Ace (lees hier meer over de Calenta Ace en over de Tzerra Ace). De ketels zijn uitgerust met Remeha’s ICT-platform eSmart Inside. Daarmee zijn de wandketels nog beter voorbereid op de (toekomstige) mogelijkheden van de digitale wereld. Remeha speelt hiermee in op Internet of Things (IoT). Via het online platform is het mogelijk om apparaten op afstand te bedienen, uit te lezen en te bewaken. Deze digitalisering zorgt zo voor een hogere servicebeleving, klanttevredenheid en kostenbesparing. Tevens zijn beide cv-ketels op basis van feedback van de klant via een indrukwekkende doorontwikkeling op diverse punten verbeterd.

Voor de nieuwe generatie Calenta Ace en Tzerra Ace

eSmart Inside

De doorontwikkelde Calenta Ace en Tzerra Ace bevatten de laatste versie van eSmart Inside, het digitale platform dat Remeha al eerder introduceerde in de utiliteitsketels Quinta Ace en Gas 220 Ace. eSmart Inside werkt via uiterst moderne ICT-platform waardoor uitgebreide communicatie- en automatisering-mogelijkheden via de slimme thermostaat eTwist, gateways, interfaces en apps mogelijk zijn of worden. Beide ketels zijn hiermee ook nog beter voorbereid op koppelingen met duurzame technieken. Zo is de zonneboilerregeling al in de eSmart Inside besturing geïntegreerd, waardoor de vakman de toestellen eenvoudiger en tegen lagere kosten aan een zonneboiler kan koppelen.

Automatisch bijvullen

De Calenta Ace en Tzerra Ace kunnen beiden worden uitgebreid met een (bij)vulsysteem, wat voor wandketels uniek is in Nederland. Wanneer de waterdruk in de cv-ketel tot onder de 0,8 bar daalt, zorgt het intelligente eSmart Inside dat het unieke, volautomatische bijvulsysteem de ketel bijvult. Hierdoor hoeven eindgebruikers of installateurs dit niet meer zelf te doen. Het bijvulsysteem vult de ketels standaard tot 2 bar bij (instelbaar), waarna de gebruiker via de eTwist of via de mobiel of tablet een bericht krijgt dat de installatie is bijgevuld. Desgewenst kunnen (eind)gebruikers ook kiezen voor een semi-automatische instelling, waarbij zij via de ketel, de eTwist of de eTwist app, eerst akkoord moeten geven voordat het bijvullen zal starten.

Meer mogelijkheden

Door de uitbreidingen is de Calenta Ace nog energiezuiniger in gebruik. Zo heeft deze ketel extra isolatie waardoor er zo min mogelijk warmte verloren gaat en een extra sensor die de tapwatertemperatuur direct meet en stuurt. Een geïntegreerde waterpas in de ophangbeugel vergemakkelijkt bovendien de installatie van dit toestel. De Tzerra Ace is nu ook voorzien van een uitgebreid bedieningspaneel met lcd-display. Dit vergemakkelijkt het uitlezen van de status van de ketel en het wijzigen van de belangrijkste parameters. Het ontbreken van een lcd-display werd bij de vorige Tzerra versie toch vaak als gemis ervaren.

Door de toevoeging van deze extra kwaliteiten en functionaliteiten zijn de Calenta Ace en Tzerra Ace nog installatie- en servicevriendelijker dan ze al waren.

zegt Ton van Maaren, Senior Product Manager van Remeha

‘Dubbel solo’ ketels

De solo ketels, die deel uitmaakten van de Calenta serie, zijn bij de Calenta Ace vervangen door zogenaamde ‘dubbel solo’ ketels. Deze hebben standaard al een ingebouwde driewegklep en secundaire aansluitingen voor het boilercircuit. Combinatie met een boiler kan hierdoor op een zeer eenvoudige, snelle en kostengunstige wijze geschieden. Zijn de Calenta Ace combitoestellen al de meest comfortabele combi’s in hun klasse, de koppeling van de ‘dubbel solo’ ketels met boilers maakt de Calenta Ace in de breedte zeer geschikt voor de meest luxe badkamers met de hoogste eisen.

Servicevriendelijk

Door de koppeling met Remeha Connect zien installateurs bij deze nieuwe ketels op afstand wanneer onderhoud nodig is. Verder krijgen installateurs direct een melding wanneer een service-inzet noodzakelijk is om continuïteit in de warmtelevering te kunnen garanderen. Beide ketels kregen ook nog een aantal upgrades waardoor de installateur gemakkelijker en sneller installatie- en onderhoudswerkzaamheden kan uitvoeren. Zo is de Calenta Ace voorzien van witte isolatie voor beter zicht in het toestel en zijn de elektrische aansluitingen beter toegankelijk voor de installateur.

Op verzoek van de markt is de gas/luchteenheid van de Tzerra bij de Ace-versie nu deelbaar gemaakt, waardoor onder meer de automaat en het gasblok ook los als servicedeel verkrijgbaar zijn.