• Website
  • Kennisbank
  • Actueel
Geen resultaten gevonden.
Geen resultaten gevonden.
Geen resultaten gevonden.

Kansen voor hybride warmtepomp door stijgende gasprijs

Ondanks de demissionaire status heeft het kabinet tijdens Prinsjesdag nieuwe plannen bekend gemaakt. De overheid zet flink in op verduurzaming van wonen. Hybride warmtepompen, een uitbreiding van je bestaande cv-ketel, spelen daarbij een grote rol. Met de plannen vanuit de overheid om hybride warmtepompen verder te subsidiëren (naast de al beschikbare ISDE subsidie) én een gasprijs die inmiddels recordhoogtes bereikt, lijkt de definitieve doorbraak van de hybride warmtepomp onvermijdelijk. Met hybride warmtepompen kunnen consumenten namelijk direct tot wel 70% op hun gasverbruik besparen. Deze en andere voordelen van hybride warmtepompen bespreken we in dit artikel. 

De overheid ziet veel mogelijkheden voor hybride warmtepompen. Dat werd recent bevestigd door onderzoek van DWA (adviesbureau actieve verduurzaming van Nederland). Uit hun onderzoek* blijkt dat in Nederland veel woningen op een betaalbare manier te verduurzamen zijn met hybride warmtepompen. Dat maakt de hybride warmtepomp de belangrijkste aanjager van de verduurzaming voor woningen die na 1975 zijn gebouwd. Daarnaast zorgen stijgende gasprijzen ervoor dat toepassing van (hybride) warmtepompen nog meer besparingen oplevert.  

Iedereen kan verduurzamen met een hybride warmtepomp

Het verduurzamen van woningen moet voor iedereen haalbaar zijn. Het grootste deel van de bestaande woningen in Nederland is matig geïsoleerd en vaak uitgerust met radiatoren als afgiftesysteem. Dit betekent dat in veel gevallen (forse) investeringen benodigd zijn om isolatie en afgiftesystemen (vloerverwarming) geschikt te maken voor een elektrische warmtepomp. Voor veel woningeigenaren is dat geen optie.  

Met een hybride warmtepomp wordt verduurzamen voor vrijwel alle bestaande woningen haalbaar. Een hybride warmtepomp werkt slim samen met de (bestaande) cv-ketel. Op de meeste dagen van het jaar verbruikt het systeem wel elektriciteit, maar geen aardgas voor verwarming. Alleen op koude dagen springt de cv-ketel bij. Op die manier realiseert een hybride warmtepomp een besparing tot 70% op gasverbruik.  

Tijdens Prinsjesdag is aangekondigd bijna 300 miljoen euro beschikbaar te stellen om hybride warmtepompen te subsidiëren. Dit komt bovenop de ISDE-subsidie die in veel gevallen nu al €1.800,- euro per pomp bedraagt.

Een hybride warmtepomp, hoe werkt dat?

Een hybride warmtepomp bestaat uit twee delen. Een binnen– en een buitendeel. Het buitendeel haalt warmte uit de buitenlucht en draagt dit over aan het binnendeel, die de warmte ‘afgeeft’ aan het verwarmingssysteem. Tijdens echt koude dagen, met temperaturen onder nul, ondersteunt de cv-ketel de hybride warmtepomp.

Werking hybride warmtepomp - gas besparen - Remeha


De 4 voordelen van een hybride verwarming
1. Direct 70% besparing op gasverbruik.
2. Terugverdientijd van gemiddeld 7 jaar. Check het zelf.
3. In elke woning met iedere cv-ketel van elk merk te combineren.br /> 4. Snelle installatie (één dag) zonder ingrijpende verbouwing.

Klaar voor de toekomst met GasLos garantie

De manier waarop de energietransitie in Nederland vorm krijgt is nog volop in ontwikkeling. Dat levert onzekerheid op. Wat als je nu investeert in een hybride warmtepomp, maar straks toch van het aardgas af moet? Met de GasLos Garantie van Remeha ben je klaar voor de toekomst, maar kun je nú starten met verduurzamen. Gaat in de toekomst jouw wijk verplicht van aardgas af, dan nemen zij jouw hybride warmtepomp terug en krijg je een gegarandeerde korting op een nieuw, duurzaam systeem dat past bij jouw woning.

Iedereen is er klaar voor. Start met duurzaam verwarmen

Wil je weten of een hybride warmtepomp een goede oplossing voor jou is? Probeer dan de online Remeha Warmtewijzer. Binnen enkele minuten krijg je persoonlijk advies op basis van je postcode en je persoonlijke leefsituatie. Verder weet je direct wat je besparingen kunnen zijn en wat de terugverdientijd is van jouw investering.   

Start de WarmteWijzer