• Website
  • Kennisbank
  • Actueel
Geen resultaten gevonden.
Geen resultaten gevonden.
Geen resultaten gevonden.

VvE Lodewijkveste vervangt ketelhuis voor een cv-systeem

De Lodewijkveste is een appartementengebouw In Apeldoorn met 76 appartementen. Het huidige ketelhuis was in 2015 door verjaring aan vervanging toe. De VvE koos voor een cv-systeem als vervanging.

Doelstelling

Het vervangen van het verouderde ketelhuis door een goed werkend en vooral zuinig cv-systeem.

De VvE Lodewijkveste streeft continu naar het verlagen van de energiekosten voor zijn bewoners. De leidende Remeha HR-ketel (512 kW) en een VR-ketel (384 kW) als tweede ketel waren in 2015 door verjaring aan vervanging toe. Een nieuw cv-systeem stond om deze reden hoog op de agenda. Belangrijk voor de opdrachtgever in deze situatie was dat het nieuwe cv-systeem goed werkt en vooral ook erg zuinig is.

Feenstra Tiel is de installerende en adviserende partij geweest voor het nieuwe cv-systeem in de Lodewijksveste. Zij hebben daarnaast het inregelen van de cv-installatie voor hun rekening genomen. Het advies vanuit Feenstra was om de Remeha GAS 610 ECO Pro te installeren. Economisch gezien was deze oplossing het meest aantrekkelijke voorstel voor de VvE. Geschat wordt dat deze nieuwe installatie zorgt voor een besparing van 10% op de gaskosten.

Resultaat

De besparing die we nu reeds kunnen zien ligt in lijn met de ingeschatte tien procent.

VvE Lodewijkveste vervanging ketelhuis

Succesvol verloop

De installatie van de Remeha GAS 610 Eco Pro verliep vlekkeloos. "De jarenlange ervaring die we hebben met Remeha heeft ons doen kiezen voor het gebruik van deze opstelling in het appartementengebouw in Apeldoorn. De producten, degelijkheid en bekendheid van de fabrikant hebben hier een positieve rol in gespeeld. Ook zijn we erg tevreden over de support. Met deze installatie hebben wij er weer een tevreden relatie bij die we ook jaarlijks mogen voorzien van het onderhoud" aldus de heer Pennings van Feestra Tiel.

De producten, degelijkheid en bekendheid van de fabrikant hebben hier een positieve rol in gespeeld. Ook zijn we erg tevreden over de support.

aldus de heer Pennings van Feenstra Tiel

De heer Mulder, technisch beheerder van het appartementencomplex in Apeldoorn, is te spreken over zowel de service en de installatie vanuit Feenstra Tiel als over de Remeha-producten. "Vanuit de VvE hebben we meerdere offertes opgevraagd en Feenstra kwam hier het meest aantrekkelijk uit. Een goede keus, want we zijn hartstikke tevreden! Zowel over de samenwerking, de producten, het overleg als over de monteurs op de werkvloer. Ik kan wel zeggen dat het een succesverhaal was!” Over de exacte besparing kan de heer Mulder op dit moment nog maar weinig zeggen:

Je kan hier pas wat over zeggen in vijf tot zes jaar, maar toch zien we al besparing terug in sommige periodes.

De heer Mulder, technisch beheerder van het appartemenencomplex Lodewijkveste

Ook interesse in het vervangen van een ketelhuis voor een cv-systeem?

Vraag het de accountmanagers.

Bekijk hier de originele editie van Project in Beeld van VvE Lodewijkveste