Tips & advies

Vragen over mijn huidige cv-ketel

Mijn cv-ketel
ontluchten, bijvullen
en aftappen

Wanneer en hoe moet ik de cv-installatie ontluchten?

De cv-installatie moet worden ontlucht wanneer je een geluid in de leidingen hoort of wanneer de radiatoren slechts gedeeltelijk warm worden. Hoe je de radiatoren kunt ontluchten, lees je in de gebruikershandleiding van je cv-ketel of kijk op onze YouTube-pagina.

Bekijk instructiefilmpje


Wanneer en hoe moet ik mijn cv-installatie bijvullen?

Als de radiatoren niet of slechts gedeeltelijk warm worden en er komt geen lucht uit tijdens het ontluchten, kan het zijn dat de waterdruk van jouw cv-installatie te laag is. De waterdruk is af te lezen van de waterdrukmeter. Als de waterdruk te laag is (onder 1,5 bar), moet je de installatie bijvullen. Hoe je dat doet, kan je lezen in de handleiding van je cv-ketel of kijk op onze YouTube-pagina. Mocht je er dan nog niet uitkomen, neem dan contact op met jouw installateur.

Bekijk instructiefilmpje

 
Wanneer en hoe moet ik water aftappen?

Het water in jouw cv-installatie mag alleen worden afgetapt als dat strikt noodzakelijk is. Bijvoorbeeld als je de installatie laat vervangen. Als je de installatie vaak met vers water vult, kan er ernstige roestvorming optreden. Raadpleeg daarom altijd eerst jouw installateur.

Zoek een installateur