• Website
  • Kennisbank
  • Actueel
Geen resultaten gevonden.
Geen resultaten gevonden.
Geen resultaten gevonden.

Interview Danjella

Als senior product engineer is Danjella veelal bezig met het ontwikkelen van nieuwe producten die uiteindelijk de markt opgaan. Benieuwd wat haar functie precies inhoudt en wat het zo leuk maakt? Lees dan snel verder.

 

Productontwikkeling

Acht jaar geleden maakte Danjella de overstap naar Remeha, destijds als product engineer. Wat haar rol precies inhoudt, legt ze je graag uit. “In mijn functie ben ik onderdeel van een projectgroep waar we nieuwe producten ontwikkelen. Wij werken via een bepaald proces, om een product in verschillende stappen klaar voor productie te maken. Bij Remeha werk je als engineer aan een project van a tot z. Als product engineer ben je voornamelijk betrokken bij de ontwikkeling. Van schets tot industrialisatie.”

In de afgelopen jaren heeft Danjella zich breed ontwikkeld en dat maakt dat ze zichzelf sinds 2021 senior product engineer mag noemen. “Als senior ben je aanspreekpunt van de product engineers in je team en zorg je ervoor dat zij toegang hebben tot de informatie waarmee ze aan het werk kunnen. Ook zorg ik ervoor dat de kwaliteit behaald wordt. Dit laatste doen we met z’n allen, maar ik moet wel controleren of alle stappen doorlopen zijn. Op tijd, volgens de juiste kwaliteit, volgens de juiste eisen en op de juiste manier gevalideerd. Ik ben verder verantwoordelijk voor het meedenken in de planning in mijn expertisegebied, product engineering. Zo lever ik informatie aan bij de projectleider en zorg ik ervoor dat zijn of haar team kan voldoen aan de planning. Als projectteam volg je het product nog minimaal een jaar na productie. Zo is er de mogelijkheid om eventuele productvragen te beantwoorden die uit de markt komen.”

Bij Remeha werk je als engineer aan een project van a tot z. Van schets tot industrialisatie.

Danjella

Waterstof

Momenteel werkt Danjella aan een waterstofproject. “Het project is redelijk nieuw en dat vind ik zelf heel interessant. We hebben binnen onze organisatie veel takken van sport en maken gebruik van verschillende productietechnieken bij onze toeleveranciers. Je kunt heel breed ingezet worden, maar kunt juist ook een expertrol hebben binnen een bepaald gebied.”

Samenwerken en ontwikkelingen

Danjella is onderdeel van de afdeling Research & Development (R&D). “Het is een fijne afdeling met een open structuur en prettige samenwerking. De hulpvaardigheid is hoog. We werken hard, maar hebben ook oog voor elkaar.” Binnen de diverse projecten van de afdeling R&D werkt ze veel samen met de subafdelingen controls engineering en test engineering. “In deze veranderende markt zijn er veel aspecten die we op moeten lossen. Het spanningsveld is interessant en zorgt voor veel uitdagingen. Op dit moment veranderd de markt continu, vooral als het gaat om duurzame ontwikkelingen. Dit maakt het spannend en actief.”

Binnen de afdeling R&D wordt er met verschillende tools gewerkt, zoals het 3D design en simulation programma Solid Edge, het product lifecycle management (PLM) systeem Teamcenter software en diverse AnSys programma’s voor o.a. sterkte-, stromings- en verbrandingssimulaties. Deze laatste tool wordt zowel gebruikt door product engineering als test engineering.

Doorgroeimogelijkheden

Over het onderwerp ontwikkelen en doorgroeien is Danjella positief. “Er zijn binnen Remeha veel doorgroeimogelijkheden. Dit kan ik beamen, want ik ben zelf ook doorgegroeid naar een senior. Als je in dienst komt wordt er gekeken naar de kennis die je al hebt en op basis daarvan word je ingedeeld op een bepaald kennisniveau. Er zijn allerlei trainingen die hierop aansluiten. Verder kun je veel leren van je mede-collega’s in verschillende projecten. Collega’s zijn heel bereidwillig om te helpen. Je krijgt de support en de uitleg die nodig is. Ik wist vanaf het begin dat ik bij Remeha de uitdaging kon vinden die ik zocht.”

Benieuwd naar een functie als engineer op onze R&D-afdeling? Bekijk de vacatures en solliciteer!

Bekijk R&D vacatures