• Website
  • Kennisbank
  • Actueel
Geen resultaten gevonden.
Geen resultaten gevonden.
Geen resultaten gevonden.

Totaalconcept voor verduurzaming

van huurwoningen

De woningmarkt in Nederland zit midden in een energietransitie. Bestaande woningen hebben een energetische opwaardering nodig en de bouweisen voor nieuwe woningen zijn verder aangescherpt. Remeha draagt, als aanbieder van totaaloplossingen, graag bij aan het verduurzamen van het woningbestand. Samen met Brinks Climate Systems ontwikkelde Remeha een uitgebalanceerde comfortoplossing.

De combinatie van een Remeha HR cv-ketel met het Multi Air Supply ventilatiesysteem zorgt voor hoog comfort in huis en een grote labelsprong van de woning. De woning kan, afhankelijk van de genomen maatregelen, worden ingeschaald op label A, of zelfs hoger. De krachten van Remeha en Brink worden met dit nieuwe totaalconcept gebundeld. Met als resultaat een woning die klaar is voor de toekomst en een bewoner die meer comfort en gezonde lucht in huis ervaart.

Voorbeeld BENG-berekening
Jaarlijks energieverbruik (excl. koken) standaard jaren ’70 corporatiewoning*

Situatie kWh m3 Label
Voor isolatie 3.392 4.585,3 F
Na isolatie 2.991 2.697,9 C
Balansventilatie 2.919 1.720,2 A
HR Ketel + inregelen 2.691 1.214,9 A+
Hybride warmtepomp 4.476 420,6 A++
Warmtepomp 6.111 0 A+++

* Bron: Uniec 3.0 (berekening op 03-06-2021)

Verbeterd comfort  excellente lucht

Makkelijke aanpassing op de bestaande installatie

De bestaande cv-installatie bestaat vaak uit een cv-ketel en radiatoren. In de nieuwe situatie wordt de oude cv-ketel vervangen voor een nieuwe HR cv-ketel die met een kamerthermostaat wordt geregeld. De bestaande radiatoren worden voorzien van dubbel instelbare thermostaatventielen.

Na plaatsing van de cv-ketel en thermostaatventielen wordt de cv-installatie in balans gebracht. Per radiator wordt de flow door middel van het dubbel instelbare thermostaatventiel ingeregeld. Ook de nieuwe cv-ketel wordt afgesteld op het juiste vermogen en bijpassende watertemperatuur.

Energiezuinig, hoog comfort en rustiger stookgedrag

Doordat de woning van een balansventilatie met WTW in combinatie met een HR cv-ketel en eventuele aanvullende bouwkundige maatregelen is voorzien kan de temperatuur van het cv-water aanzienlijk lager worden ingesteld dan in de bestaande situatie. Deze maatregelen zorgen niet alleen voor veel minder stookkosten en rustiger stookgedrag, maar ook voor veel meer comfort en gezonde gefilterde lucht in huis.
Daarnaast wordt het geluid van buiten sterk gereduceerd door de betere schildichting (geen roosters in gevel). De overlast tijdens de ombouw naar de nieuwe situatie wordt beperkt doordat er geen grote bouwkundige ingrepen noodzakelijk zijn.

 

De voordelen voor de beheerder

  • Totale investering blijft overzichtelijk en past uitstekend in een no regret-oplossing
  • Labelsprong naar label A of hoger*
  • Makkelijke implementatie en gefaseerde uitvoering
  • Lage investering t.o.v. all electric
  • Behoud van bestaande installaties
  • Toekomstbestendig voor hybride, all electric of waterstof

  • * Afhankelijk van de genomen maatregelen

Maak direct een extra labelstap
met een hybride warmtepomp

Voor hen die verder willen verduurzamen, maar een all-electric warmtepomp nog en stap te ver is, hebben we Hybride warmtepompen. Met deze hybride krachtpatsers maak je al een mooie verduurzamingsslag, bespaar je op aardgasverbruik. Bovendien hebben we modellen waarmee je op een later moment heel eenvoudig alsnog de stap kunt maken naar all-electric.

Hybride warmtepompen

Seminar Labelstappen maken

 

Seminar

We vertellen u graag alles over dit concept, toepassingen én resultaten tijdens een gratis seminar bij ICDubo in Rotterdam op 1 februari 2023. Er zijn slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus meld u snel aan.

Programma

15.00 - 15.30u. Ontvangst
15.30 - 16.15u. Pesentatie Mark Sprenkels (Breman)
16.15 - 17.00u. Presentatie Rick Bruins (Remeha)
17.00 - 17.15u. Pauze
17.15 - 18.00u. Presentatie Simon van de Kamp
(Brink Climate Systems)
18.00 - 19.00u. Borrel

Datum en locatie

1 februari 2023
ICDuBo Rotterdam
(RDM Centraal Magazijn - haven 2600)
Directiekade 2 - 3089 JA Rotterdam
www.icdubo.nl

Aanmelden seminar

 

Biografie sprekers

Mark Sprenkels - Breman groep

Mark Sprenkels

Breman Installatiegroep

Mark Sprenkels is werkzaam als Manager Kenniscentrum Energietransitie. Met zijn vier decennia lange ervaring in de installatietechniek kent hij de markt als geen ander, net als de uitdagingen in de energietransitie. Met deze kennis adviseert Mark innovatieve conceptontwikkelaars, adviseurs, woningcorporaties en beleidmakers.

Ventilatieconcept - Simon van de Kamp - Brink Climate Systems

Simon van de Kamp

Brink Climate Systems

Simon van de Kamp is werkzaam bij Brink Climate Systems als Hoofd Verkoop Buitendienst. Na studies werktuigbouwkunde, bedrijfskunde en duurzame energietechnieken heeft hij zich gespecialiseerd in engineering van installatieconcepten in woningen en kleine utiliteitsgebouwen. Bij de ontwikkeling en tijdens uitvoering van projecten zet hij zijn kennis in om marktpartijen te helpen bij de juiste strategiebepaling om te komen tot een betaalbaar installatieconcept en gezond en comfortabel binnenklimaat.

Rick Bruins - Remeha

Rick Bruins

Remeha

Rick Bruins is als expert duurzame warmteoplossingen bij Remeha betrokken bij vele bedrijfs- en overheidsinitiatieven op het gebied van verduurzaming. Dankzij zijn achtergrond als werktuigbouwkundig ingenieur weet hij klantwensen te vertalen naar technologische oplossingen.

Momenteel houdt hij zich als Business Development Manager bezig met de vraag hoe Nederland op een haalbare, betaalbare en realistische manier te verduurzamen. Met een uitgebreid netwerk kan Rick voor elk vraagstuk een passende oplossing bieden.