• Website
  • Kennisbank
  • Actueel
Geen resultaten gevonden.
Geen resultaten gevonden.
Geen resultaten gevonden.

CV-systeem als kloppend hart van Burgers' Zoo

Burgers' Zoo wordt al sinds zijn beginjaren bewonderd vanwege zijn gedurfde vernieuwingen, natuurlijk vormgegeven dierverblijven en de creatie van beleving bij de bezoekers. Remeha draagt aan dit proces graag haar steentje bij.

o.a. Quinta Pro, GAS 210 Eco Pro en GAS 310 Eco Pro

Doelstelling

Continue betrouwbaarheid van de systemen voor alle ruimtes in de dierentuin.

Burgers' Zoo is een pionier op vele gebieden en werkt graag samen met bedrijven die dit ook zijn. Zo is er voor het koraalrif of het kweken van vissen een forse capaciteit aan kilowatt nodig. Remeha levert sinds 1988 al aan dit proces een grote bijdrage en de cv-ketels zijn het kloppend hart van het aquarium.

Niet alleen het aquarium wordt voorzien van kW door de cv-ketels van Remeha. Er wordt ook een belangrijke bijdrage geleverd aan het levend tropisch regenwoud, de rotswoestijn, het groeiende koraalrif en de overige verblijven. In totaal zijn er verdeeld over het gehele dierenpark 65 Remeha ketels geïnstalleerd. Dit zijn met name de Quinta Pro 65, de GAS 210 Eco Pro en GAS 310 ECO Pro. De heer J. van den Born van Maessen Technische Installatie B.V. geeft aan direct besparing in verbruik te zien na vervanging van de cv-ketels.

In drie tot vier jaar heeft Burgers' Zoo de investering er altijd wel uit.

De heer J. van den Born van Maessen Technische Installatie B.V.

Resultaat

De return of investment is behaald in drie tot vier jaar na vervanging.

Het installatiebedrijf, dat het beheer in handen heeft van alle cv-systemen binnen Burgers' Zoo, is te spreken over de samenwerking met Remeha. "In totaal hebben we nu 65 ketels hangen van Remeha en zijn we tevreden. De prijskwaliteitsverhouding is goed, onderdelen zijn snel leverbaar en de service is prima. Een goede achterban is voor ons enorm belangrijk. Het onderhoud boven de 100 kW voert Remeha jaarlijks voor ons uit. Alles hieronder doen we zelf. Dit kunnen we doen doordat we een training hebben gevolgd bij Remeha.”

Vertrouwensrelatie

Ook Burgers' Zoo is positief. "We zijn erg tevreden over Remeha en Maessen Technische Installatie B.V. en hebben dan ook al een lange samenwerking met hen. We slaan graag een slag in innovatie en zoeken hierbij betrouwbare partners. In het geval van bijvoorbeeld een storing moeten we natuurlijk snel kunnen schakelen. Innovatie en duurzaamheid zijn in elke situatie belangrijke kernwaarden. Deze kernwaarden sluiten naadloos aan bij beide partijen. Daarnaast hebben we zelf altijd graag een relatie die meer is dan alleen die van een leverancier en een afnemer, het moet een vertrouwensrelatie zijn. Binnen Burgers' Zoo zoeken we graag de grens op en wat we daarbij nodig hebben is een partij die echt meedenkt én meedoet. Remeha voorziet ons in al deze facetten.”

We zijn erg tevreden over Remeha en Maessen Technische Installatie B.V. en hebben dan ook al een lange samenwerking met hen.

aldus de heer Simon, Manager Techniek bij Burgers' Zoo.

Ook interesse in een cv-systeem?

Vraag het de accountmanagers.

Bekijk hier de originele editie van Project in Beeld van Burgers' Zoo.