• Website
  • Kennisbank
  • Actueel
Geen resultaten gevonden.
Geen resultaten gevonden.
Geen resultaten gevonden.

Lagere energie index dankzij vervanging cv-ketels (deltaWonen Zwolle)

Woningcorporatie deltaWonen verhuurt en onderhoudt zo’n 15.000 sociale huurwoningen in de gemeenten Zwolle, Kampen en Oldebroek. In 2016 zijn de cv-ketels van 102 woningen in Zwolle succesvol vervangen door de Remeha Avanta CW4.

Doelstelling

De cv-ketel dient bij te dragen aan een energie index van 1,37 of lager voor alle 102 woningen aan de Westerbergmate.

Bij deltaWonen staat duurzaamheid aan de basis van alles wat zij doen. De woningcorporatie heeft als doelstelling om al hun woningen in 2024 een energie index van 1,37 of lager te laten hebben. Om dit doel te behalen, voorzien zij al hun bestaande en nieuwe woningen met energiebesparende en energieopwekkende oplossingen.

Resultaat

De exacte besparing in de woning is nu nog niet merkbaar. Hier is het nog te vroeg voor.

Het project aan de Westenbergmate is verlopen via een aanbesteding vanuit de woningcorporatie. Zij zijn de samenwerking aangegaan met Assies Installatietechnieken. De installateur uit Zwolle kreeg de keuze uit twee cv-ketelfabrikanten om mee te werken. "De doorslaggevende keuze voor Remeha cv-ketels is uiteindelijk door ons gemaakt. Hier werken we graag mee. We hebben tijdens het project ook nog contact gehad met Sales Support. Dit verliep allemaal naar wens. De exacte besparing in de woning is nu nog niet merkbaar. Hier is het nog te vroeg voor. De cv-ketel draagt zeker bij aan het verbeteren van de energie index, maar ook andere kenmerken zoals bijvoorbeeld mechanische ventilatie en (vloer)isolatie dragen hier aan bij.” aldus de heer G. Mestebeld van Assies Installatietechnieken.

De doorslaggevende keuze voor Remeha cv-ketels is uiteindelijk door ons gemaakt. Hier werken we graag mee.

aldus de heer G. Mestebeld van Assies Installatietechnieken

DeltaWonen heeft het gehele project en de samenwerking met Assies Installatietechnieken en Remeha als goed ervaren. "Op meerdere projecten van ons zijn Remeha cv-ketels geïnstalleerd en wij zijn hier tevreden over. De uitvoering aan de Westenbergmate is naar wens verlopen. De woningen zijn bewoond bezit, dus de overlast voor de bewoners moest zo beperkt mogelijk blijven. Dit is goed gelukt. De Remeha Avanta CW4 moduleert wel veel sneller dan de oude cv-ketel en dat is altijd even een kwestie van wennen voor de bewoners.” aldus de heer J. van der Weerd van deltaWonen.

Ook interesse in een lagere energie index?

Vraag het de accountmanagers.

Bekijk hier de originele editie van Project in Beeld over deltaWonen Zwolle.