• Website
  • Kennisbank
  • Actueel
Geen resultaten gevonden.
Geen resultaten gevonden.
Geen resultaten gevonden.

Remeha en Techneco bundelen de krachten

Met ingang van 1 januari 2019 neemt Remeha alle aandelen over van Techneco, een Nederlandse specialist in warmtepompen. Door de overname versterken beide partijen zich op de warmtepompmarkt om zo een marktleidende positie op te bouwen. Techneco blijft voorlopig als zelfstandige dochteronderneming van Remeha actief in de markt.

Remeha, Techneco en warmtepompen

Remeha verwarmt meer dan 2 miljoen huizen in Nederland en is marktleider in de utiliteitssector. De organisatie wil duurzame binnen-klimaatoplossingen haalbaar en betaalbaar maken. Dit om zo belangrijke stappen te zetten naar een CO2 neutrale samenleving. Daarom wil Remeha verder groeien in warmtepompen.

Techneco is 23 jaar geleden opgericht en is de specialist op het gebied van warmtepompen in Nederland. Techneco onderscheidt zich door hoge technische know-how en een breed en innovatief portfolio met onder meer hybride, lucht/water- en bodemgebonden warmtepompsystemen. Techneco is onder meer bekend van de Elga, een slimme modulerende hybride warmtepomp die samenwerkt met elk CV-toestel. Beide bedrijven hebben de ambitie om verder te groeien in de warmtepomp-markt. Daarom is besloten de gezamenlijke krachten te bundelen om zo een leidende positie in Nederland op te bouwen.

Remeha en Techneco bundelen de krachten
Betrokkenen bij de overname ondertekenen de overeenkomst tussen beide bedrijven: achterste rij van link naar rechts: Niels van Alphen, Frank van Alphen en Arthur van Schayk (algemeen directeur Remeha). Voorste rij van links naar rechts: Pieter van Alphen (algemeen directeur Techneco), Carolina Wielinga en Caroline van Alphen.

Uitbreiding van het portfolio

"De komende jaren zullen we het gebruik van fossiele brandstoffen steeds verder terugdringen. Voor die verduurzamingsroute ontwikkelen wij passende oplossingen en daarvoor hebben we een uitgebreid productportfolio nodig. Met de producten en de kennis van Techneco voegen we een innovatief en zeer compleet pakket toe aan de duurzaamheids-concepten van Remeha.” zegt Arthur van Schayk, algemeen directeur van Remeha B.V.

Lees meer over Remeha.

Met de producten en de kennis van Techneco voegen we een innovatief en zeer compleet pakket toe aan de duurzaamheids-concepten van Remeha.

zegt Arthur van Schayk, algemeen directeur van Remeha B.V..

Meer slagkracht

Voor Techneco betekent de overname door Remeha vooral meer slagkracht om de ontwikkeling van haar marktpositie en producten te versnellen. “Wij zijn de afgelopen jaren bijzonder snel gegroeid. Een sterk merk als Remeha biedt de beste mogelijkheden om verder te bouwen aan onze visie van een Nederland met enkel duurzame energiesystemen”, aldus Pieter van Alphen, oprichter en algemeen directeur. 

Over Techneco

Techneco levert verschillende typen warmtepompen, waaronder hybride-, gasabsorptie-, en volledig elektrische warmtepompen. Door haar specialistische assortiment kan het Delftse bedrijf voor nagenoeg elke situatie de juiste oplossing bieden. In overleg met adviseurs en installateurs worden warmtepompsystemen op maat ontworpen, zodat de klant altijd de meest rendabele oplossing krijgt. De compleet geïntegreerde warmtepompsystemen van Techneco worden in de woningbouw en de utiliteitsbouw gebruikt en zowel in nieuwbouw als in bestaande bouw.