• Website
  • Kennisbank
  • Actueel

Wat is de CV-basisinstelling van de Calenta Ace?

Calenta Ace eTwist

Uw product moet worden nagekeken door een vakman. Raadpleeg uw installateur of vind er één bij u in de buurt

Terug naar het overzicht

Zoals voor warmwaterbedrijf DP200 beschikbaar is voor warmwater-basisinstelling, zo is er voor cv-bedrijf CP320.

Maar wat doet deze parameter nu eigenlijk? Voor de Ace toestellen heeft u een aantal mogelijkheden:

• Met CP320 op ‘0’ volgt de cv-ketel een van de drie tijdprogramma’s voor cv-bedrijf. Het te kiezen tijdsprogramma en de schakelpunten daarvan stelt u eenvoudig in op de eTwist.
  • Stelt u CP320 in op ‘1’ dan neemt de ketel de gewenste temperatuur over zoals u met de eTwist of app hebt ingesteld. Vandaar de term handmatig in de handleiding.
  • Met de keuze voor ‘2’ schakelt de ketel uit voor cv-bedrijf. Wel is de vorstbeveiliging nog actief:
    • Als Taanvoer of Tretour lager is dan 7°C start de pomp.
    • Als Taanvoer of Tretour onder de 4°Cstart ook de ketel op, dat wil zeggen de brander wordt gestart.
    • Als Taanvoer en Tretour beiden boven de 10°C komen gaat de ketel weer uit.
  • Instelling ‘3’ kunt u negeren. Een tijdelijke wijziging van de gewenste ruimtetemperatuur kunt u eenvoudig instellen met de eTwist of app.
Hier geldt ook dat parameter CP320 gelinkt is aan de keuze die
je maakt in het eTwist app menu ‘Programma kiezen’.

eTwist-instellingen zijn eigenlijk parameterinstellingen

Net zoals CP320 overeenkomt met een eTwist-instelling, zijn er nog een aantal parameters. Een paar voorbeelden vindt u hieronder. Eigenlijk kunnen we stellen dat praktisch alle cv- en warmwaterinstellingen op de eTwist terug te vinden zijn in het parameter- of informatiemenu.