• Website
  • Kennisbank
  • Actueel
Geen resultaten gevonden.
Geen resultaten gevonden.
Geen resultaten gevonden.

De cv-ketel aansturen met 0-10v - OpenTherm

Wil je een Remeha cv-ketel aansturen vanuit een gebouwbeheersysteem, dan gaat dat prima met een analoog 0-10V signaal, ook wel een OpenTherm signaal genoemd. Hiervoor is de interfaceprint IF-01 ontwikkeld. Afhankelijk van het type cv-ketel bestel je de geschikte uitvoering van de IF-01 print:

OpenTherm signaal

Type Productnummer
Calenta, Quinta Ace 45-115 kW S100763
Gas 210 Eco Pro S100325
Tzerra Plus en Avanta Ace S100865
interfaceprint-IF-01-ontwikkeld-voor-OpenTherm
De interfaceprint IF-01 kun je inbouwen in de ketels Calenta, Calora Tower, Quinta Pro en Gas 210 Eco Pro.

Via een koppeling met de OpenTherm aansluiting kunnen alle Remeha cv-ketels op deze wijze analoog worden aangestuurd. De IF-01 ‘vertaalt’ dit analoge signaal naar een OpenTherm signaal, dat vervolgens de aansturing van de cv-ketel verzorgt. De Quinta Ace 160 en GAS 220 Ace zijn standaard al voorzien van een analoge ingang. Voor deze ketels is het niet nodig de IF-01 te bestellen.

Temperatuur- of vermogengestuurd

Met een jumper op de IF-01 print kun je instellen hoe de ketel wordt aangestuurd. Dit kan zijn op basis van de aanvoer-temperatuur of het gewenste vermogen. Plaats hiervoor de jumper in de juiste positie. Let op: stel de juiste jumper in. Met jumper 1 stel je de analoge uitgang in voor de IF-01. Met jumper 2 de analoge ingang. Beide nummers zijn duidelijk op de print aangegeven. In dit voorbeeld willen wij met de analoge uitgang de cv-ketel aansturen. In dit geval stellen we dit in met jumper 2 (hier rood aangegeven).

Groene LED

Handig om te weten is dat de LED op de IF-01 een duidelijke functie heeft. Deze geeft informatie over de status van deze print. Bijvoorbeeld als je wil onderzoeken of een storing veroorzaakt wordt door de print zelf of door de bekabeling. De volgende codes zijn hiervoor van betekenis.

LED Betekenis
Aan In bedrijf/geen storing
Uit Communicatiestoring OpenTherm/geen voedingsspanning
Knippert 2x Communicatiestoring OpenTherm
Knippert 3x Communicatiestoring OpenTherm
Knippert 4x 1 van de 2 jumpers niet aanwezig