• Website
  • Kennisbank
  • Actueel
Geen resultaten gevonden.
Geen resultaten gevonden.
Geen resultaten gevonden.

eTwist: OpenTherm (installatie en werking)

We hebben al vaker geschreven in 'Talk about technics' over het aansluiten van de eTwist op een Remeha cv-ketel. Eigenlijk gebruik je hiervoor altijd de OpenTherm-aansluiting. Dit is een zeer eenvoudige methode. Toch zijn er een aantal punten waar je aan moet denken.

OpenTherm vs. RUB-aansluiting

Installeer je bijvoorbeeld een Tzerra Combi Comfort systeem dan is de gateway-print al standaard in de cv-ketel geïntegreerd. Je sluit de eTwist in dat geval niet aan op de OpenTherm-klemmen van de ketel, maar direct op de RUB-aansluiting van de gateway-print. In alle andere gevallen sluit je de gateway aan tussen de eTwist en de cv-ketel.

eTwist OpenTherm voorbeelden

Volgorde van installatie

Als je de eTwist installeert, sluit dan eerst alle bekabeling aan - en installeer ook de eTwist op de grondplaat - voordat je de ketel op de netspanning aansluit. Voor zowel de losse als de ingebouwde gateway geldt dat het niet uitmaakt hoe je de bekabeling van en naar de eTwist en ketel aansluit. De polariteit is niet belangrijk.

Het is wel erg belangrijk dat je de aansluiting van de eTwist nooit kortsluit. Dat is niet de manier om te controleren of de bedrading van een eenmaal aangesloten eTwist juist is aangesloten op de cv-ketel. Deze wijze kan de gateway beschadigen.

Juiste werking testen van eTwist OpenTherm

Wil je de juiste werking van het systeem testen, dan doe je dat door de eTwist op de montageplaat te plaatsen en deze vervolgens op een hogere temperatuur in te stellen. Je kan dan ook de ruimtetemperatuur en de systeemtemperatuur (onder informatie in het menu) uitlezen. Zie je hier reële temperaturen dan weet je 100% zeker dat alle bedrading nog goed is aangesloten.

OpenTherm aansluiting