• Website
  • Kennisbank
  • Actueel
Geen resultaten gevonden.
Geen resultaten gevonden.
Geen resultaten gevonden.

Duurzamere verwarmingsoplossing voor Sporthal Hoogerheyne

Sporthal Hoogerheyne in Heino biedt onderdak aan een sportzaal en een spelzaal, die via een speciale scheidingswand in twee losse zaalhelften zijn op te delen. De sporthal biedt zaalsportverenigingen Hevo Volleybal, BC Hoogerheyne, HHZD Handbal en sportclub HEVO een plek om te sporten, maar de zaal is ook te reserveren voor kinderfeestjes, bedrijfsuitjes en andere activiteiten. Toen de verwarmingsketels voor de spelzaal en de kantine aan vervanging toe waren, koos de gebouwbeheerder voor de intelligente gaswandketel Quinta Ace van Remeha.

Om de bestaande cv-ketels te vervangen, koos het beheer van de sporthal voor de dienstverlening van HulstFlier Installateurs uit Elburg. Deze installateur verving de bestaande Remeha W40- en W60-ketel voor een cascadeopstelling van de Quinta Ace 45 en de Quinta Ace 65 van Remeha. Lees hier meer over de verschillende Quinta Ace varianten. Het was de eerste keer dat deze ketels in de praktijk werden geïnstalleerd, omdat beide cv-ketels nog niet officieel op de markt waren geïntroduceerd. De installateur installeerde daarnaast de slimme eTwist thermostaat en verbond de verwarmingsinstallatie met Remeha Connect.

Doelstelling

Het vervangen van de bestaande W40- en W60-ketel door een duurzamere verwarmingsoplossing.

Resultaat

De W40- en W60-ketel zijn vervangen door een Quinta Ace 45 en Quinta Ace 65 in cascadeopstelling. Bovendien plaatste HulstFlier Installateurs de slimme eTwist thermostaat in de spelzaal. In de combinatie met het Remeha Connect dashboard krijgt de installateur direct een waarschuwing als één van de ketels een storing heeft.

Succesvol verloop

HulstFlier Installateurs koos voor een vervanging met de Quinta Ace 45 en Quinta Ace 65 in cascadeopstelling.

We kiezen eigenlijk bijna altijd voor Remeha. De Quinta Ace is het nieuwste model in de serie, dus dan ligt de keuze voor deze ketel voor de hand.

Edwin Koezen, projectleider service en onderhoud

Hoewel de keuze voor het type ketel relatief eenvoudig was, liep het installatiebedrijf toch tegen een aantal uitdagingen aan tijdens het vervangingstraject. Dit kwam doordat de nieuwe cv-ketels nog niet officieel geïntroduceerd waren in de Nederlandse markt. Een servicemonteur van Remeha hielp het installatiebedrijf bij het in bedrijf stellen en besloot na onderzoek – in samenspraak met de helpdesk van Remeha – om twee printplaten in de cv-ketels te vervangen en een langere verbindingskabel tussen deze printen aan te leggen. Daarmee kon het cascadesysteem probleemloos functioneren.

Tweede uitdaging

“Een van de twee Quinta Ace-ketels moest via een driewegklep een boiler verwarmen. Op het moment dat wij de ketels installeerden, waren deze nog niet officieel in de Nederlandse markt geïntroduceerd en was het dus een pilot project voor alle betrokkenen. Hierdoor was er nog geen printplaat vrijgegeven die deze functie voor de Quinta Ace ondersteunde. Om toch een verbinding te kunnen maken tussen de Quinta Ace en de driewegklep ontwierp Remeha een tijdelijke print die deze verbinding mogelijk maakte. Deze zorgde ervoor dat cascadeopstelling toch de gewenste functies kon uitvoeren.” vertelt Eric de Weerd, servicemonteur bij HulstFlier Installateurs.

Op dit moment is voor deze functie een standaard printplaat beschikbaar en in mei installeerde de servicemonteur van Remeha de definitieve print.

Ondanks de initiële uitdagingen staat er nu verwarmingssysteem dat naar de tevredenheid van de klant werkt. “Voor de vervanging van de oude cv-ketels zochten we naar een energiezuinige en kostenefficiënte verwarmingsoplossing, die meerdere ruimtes kon verwarmen”. De cascadeopstelling met de Quinta Ace 45 en de Quinta Ace 65 voldoet aan die wens. Er waren wat aanloop uitdagingen, maar HulstFlier Installateurs heeft dat samen met Remeha goed opgepakt. Het systeem werkt nu uitstekend en ik heb er als beheerder weinig omkijken naar. Door de eTwist kan ik de thermostaat via de app op afstand aflezen en aansturen.” aldus de gebouwbeheerder Sporthal Hoogerheyne.

Er waren wat aanloop uitdagingen, maar HulstFlier Installateurs heeft dat samen met Remeha goed opgepakt.

gebouwbeheerder Sporthal Hoogerheyne

Geen omkijken naar de oplossing

Ook Eric de Weerd is positief over de cascadeoplossing, dankzij Remeha Connect dashboard. “Op het moment dat één van de ketels onverhoopt een storing heeft, hoeft de gebouwbeheerder ook niet te wanhopen. Door het Remeha Connect dashboard krijgen wij direct een seintje als een van de ketels niet goed functioneert.”

Ook interesse in een duurzamere verwarmingsoplossing?

Vraag het de accountmanagers.

Bekijk hier de originele editie van Project in Beeld van Sporthal Hoogerheyne.