• Website
  • Kennisbank
  • Actueel
Geen resultaten gevonden.
Geen resultaten gevonden.
Geen resultaten gevonden.

Hotel Wilhelmina kiest voor zonnecollectoren

Hotel Wilhelmina (Domburg) is een stijlvol hotel gelegen aan de kust. Het schitterende, brede Noordzeestrand bevindt zich op slechts 50 meter afstand. Dit maakt het hotel onder andere door het gemiddeld hoge aantal zonuren bijzonder geschikt voor de commerciële zonlichtsystemen van Remeha. Voor dit project is gekozen voor zonnecollectoren gecombineerd met een HFS 750 boilervat.

Gecombineerd met Quinta Pro, HFS 750 boilervat

Doelstelling

Het installeren van zonnecollectoren en -boilers om de gewenste energiebesparing te behalen.

Hotel Wilhelmina is een bijzonder stijlvol hotel dat zich laat karakteriseren als een klassiek en tegelijkertijd eigentijds comfortabel hotel. De wens van het hotel was om over te stappen naar een duurzamere oplossing en met name het besparen op de gas(kosten). Om aan deze wens te voldoen zijn de twee bestaande Quinta's met een vat van 500 liter (indirect) vervangen door twee Quinta Pro's (65 kW) met een HFS 750 boilervat en zijn diverse C250V zonnecollectoren gemonteerd op het dak.

De opvolger van de Quinta Pro is de Quinta Ace.

Resultaat

Met deze opstelling behaalt het hotel een besparing van 2500 - 3000 m3 aardgas per jaar.

Doordat de wensen van het hotel en de mogelijkheden vooraf goed in kaart zijn gebracht, is het gelukt om dé optimale oplossing te bieden.

Succesvol verloop

Hotel Wilhelmina heeft gekozen voor het nieuw gemonteerde HFS 750 boilervat. Dit is een multi-functioneel vat voor SWW-bereiding. Dankzij zijn intelligente vultechniek, gebaseerd op het zwaartekrachtprincipe, kunnen maar liefst vier verschillende zones in het boilervat selectief bediend worden. Hierdoor wordt alle zonne-energie optimaal benut. Daarnaast levert het HFS boilervat in combinatie met de Quinta Pro als na-verwarmer een multifunctionaliteit die weinig plaats in beslag neemt.

Ook belangrijk zijn de Remeha C250V zonnecollectoren. De esthetisch en hoogwaardige collectoren misstaan zeker niet op het stijlvolle hotel. Bovendien geven ze één van de hoogste collector rendementen van Nederland zoals geregistreerd onder het Solar Keymark-certificaat.

Installatiebedrijf Akkerdaas is de partij die de installatie van de zonnecollectoren succesvol heeft uitgevoerd. "We hebben voor Remeha gekozen, omdat zij altijd meedenken in het ontwerp en advies. Zo kom je samen tot de beste oplossing voor het project. Tijdens een project is het van belang dat je snel kunt schakelen met een bedrijf en de afdeling Sales Support pakt zaken adequaat op. Dit is erg belangrijk voor de voortgang van het installatietraject. Al deze aspecten maken dat we tevreden zijn over de samenwerking.”  

We hebben voor Remeha gekozen, omdat zij altijd meedenken in het ontwerp en advies. Zo kom je samen tot de beste oplossing voor het project.

aldus André Akkerdaas, eigenaar van het installatiebedrijf.

Ook interesse in zonnecollectoren?

Vraag het de accountmanagers.

Bekijk hier de originele editie van Project in Beeld over Hotel Wilhelmina (Domburg).