• Website
  • Kennisbank
  • Actueel
Geen resultaten gevonden.
Geen resultaten gevonden.
Geen resultaten gevonden.

Aandacht voor cascaderegelaar bij ketelvervanging

Remeha heeft al jaren de Rematic® MC in het programma. Dit is een modulerende, weersafhankelijke regelaar voor maximaal vijf cv-ketels in cascade. Het is ook een cascaderegelaar die bij uitstek geschikt is om een cascadeopstelling met Quinta Pro of Quinta Ace (opvolger van de Quinta Pro) aan te sturen.

Aandachtspunten cascaderegelaar bij ketelvervanging

Gaat het om ketelvervanging in een bestaande installatie, dan kan je in veel gevallen de bestaande Rematic® MC weer gebruiken. Houd daarbij wel rekening met de volgende aandachtspunten:

  • Alleen Rematic® MC regelaars vanaf versie 1.4a zijn geschikt voor onze huidige cv-ketels
  • Deze versie is beschikbaar gekomen vanaf april 2005
  • Een Rematic® MC met versienummer vanaf 1.4a kan je zonder problemen toepassen in een cascade met bijvoorbeeld de Quinta Pro, Quinta Ace of een Gas 220 Ace

Juiste versie Rematic® MC controleren

Om te controleren of een Rematic® MC over de juiste versie beschikt, kan je de stappen hieronder uitvoeren. De Rematic® MC regelaar is voorzien van een bedieningspaneel met lcd-scherm en vier toetsen. Bedien achtereenvolgens de toetsen die hieronder geel zijn aangegeven.

Ketelvervanging cascaderegelaar stappenplan

Updaten van een versie lager dan 1.4a niet mogelijk

De Rematic® MC vanaf versie 1.4a is geschikt voor de huidige Remeha cv-ketels. Heb je een Rematic® MC van vóór april 2005 met een versie lager dan 1.4a dan moet je deze vervangen bij plaatsing van nieuwe ketels. Updaten van de versie is helaas niet mogelijk bij de cascaderegelaar.