• Website
  • Kennisbank
  • Actueel
Geen resultaten gevonden.
Geen resultaten gevonden.
Geen resultaten gevonden.

150 gloednieuwe Avanta Ace toestellen voor De Goede Woning

Met een woningbezit van circa 8.000 woningen in Apeldoorn heeft de lokale woningcorporatie De Goede Woning een flinke, jaarlijkse behoefte om cv-ketels te vernieuwen. Voor de vervanging van 150 oude ketels schreef de woningcorporatie een aanbesteding uit. Dat Pactum Installatietechniek uit Deventer deze tender won is niet heel verrassend. Het bedrijf is bij De Goede Woning een van de vaste onderhoudsbedrijven en kent het woningbezit van deze corporatie erg goed.

“Na 18 jaar vervangen wij eigenlijk standaard de cv-toestellen die in onze woningen hangen. Dat betekent dat wij jaarlijks soms wel een paar honderd nieuwe ketels laten installeren. In aanloop naar de aanbesteding vorig jaar hoorden we dat Remeha met de Avanta Ace een nieuw toestel introduceerde. We waren dan ook erg enthousiast dat Pactum Installatietechniek dit toestel in zijn voorstel had opgenomen”, vertelt Edwin van de Steeg, projectleider planmatig onderhoud bij De Goede Woning.

Goede kwaliteit én prijs
Volgens Erik Jansen van Pactum Installatietechniek is Remeha een van de huismerken die het bedrijf al vele jaren voert en waarin de mensen bij Pactum veel vertrouwen hebben. “In zo’n aanbesteding draait het natuurlijk om kwaliteit, maar zeker ook om prijs. Toen we via Freek Belterman van Remeha over de nieuwe Avanta Ace hoorden en zij aangaven dat we daarmee een goed voorstel konden opstellen, zijn we ervoor gegaan. Uiteindelijk zijn we heel tevreden dat wij, als een van de contractpartijen van De Goede Woning, deze aanbesteding hebben gewonnen en de nieuwe Avanta Ace van Remeha mochten installeren.”

Voor veel verschillende plekken
Erik Jansen vertelt dat de meeste Avanta Ace toestellen inmiddels in bedrijf zijn. “Er was één complex waar we enkele tientallen toestellen tegelijk konden installeren. Maar over het algemeen hebben we de ketels in zowel gezinswoningen als appartementen op veel verschillende plekken in Apeldoorn geïnstalleerd. Omdat het een nieuw toestel is, hebben enkele monteurs een producttraining gekregen. Dat doen we eigenlijk altijd als we met een nieuw toestel aan het werk gaan. Ook hebben de servicemonteurs van Remeha bij de eerste twee toestellen nog even meegekeken. Maar uiteindelijk is het installeren van dit moderne toestel niet zo spannend. Het is gewoon een zeer degelijke en efficiënte HR-ketel.”

Beproefde onderdelen
Bij Remeha vertelt Freek Belterman dat dit ook precies de reden is waarom zij de Avanta Ace op de markt hebben gebracht. “Deze compacte combiketel - verkrijgbaar in CW3, CW4 en CW5 - maakt gebruik van beproefde onderdelen die we binnen de BDR Thermea Group al in honderdduizenden toestellen hebben toegepast. Het toestel beschikt over diverse componenten die al standaard zijn ingebouwd, waaronder de waterdruksensor en het verplichte veiligheidsventiel. Omdat ook de rookgasterugslagklep voor CLV-toepassingen standaard is ingebouwd, hoeft de installateur bij de montage geen losse ketelcomponenten meer te plaatsen. Verder maken ook het uitgebreide bedieningspaneel met lcd-scherm en backlight en vier handige drukknoppen de installatie eenvoudiger”, aldus Freek Belterman.

Servicevriendelijk toestel
Hoewel de Avanta Ace pas een paar maanden in gebruik is bij de huurders van De Goede Woning, is de verwachting dat Pactum straks veel gemak zal ondervinden tijdens service en onderhoud. “Alle onderdelen van de Avanta Ace zijn gemakkelijk bereikbaar via de voorkant van het toestel. Het binnenwerk heeft een ruime opzet zodat een monteur genoeg plek heeft om snel en eenvoudig onderhoudswerkzaamheden uit te voeren”, vertelt Freek Belterman. “De ingebouwde waterdruksensor zorgt dat de waterdruk digitaal is af te lezen en geeft actief een melding zodra het water moet worden bijgevuld. Met behulp van Remeha Connect is het mogelijk om Beheer op Afstand te activeren. Zo kan de installateur automatisch een mailtje krijgen als de Avanta Ace niet goed functioneert.”

Veel vertrouwen
Zowel Erik Jansen als Edwin van de Steeg hebben veel vertrouwen in het toestel en zijn tevreden over het gemak dat deze hen biedt. “Bij dergelijke vervangingsoperaties gaat vaak al genoeg aandacht en tijd naar diverse noodzakelijke aanpassingen, zoals aan de rookgasafvoerkanalen of de condensafvoer. Het is dan prettig dat de ketel in elk geval snel en eenvoudig te installeren is”, zegt Erik Jansen. “Met Pactum Installatietechniek en de ketels van Remeha hebben wij een prima combinatie. Zoals Erik Jansen zegt zitten we soms op ‘slopershoogte’ om rookgas- of condensafvoeren mogelijk te maken. Dat deze nieuwe ketel zorgeloos functioneert, is dan heel belangrijk. We bekijken nu zelfs of we - met dit moderne toestel - de vervangingstermijn kunnen verlengen van 18 jaar naar 20 jaar”, zegt Edwin van de Steeg. “Voor ons als Remeha is het natuurlijk erg mooi”, vertelt Freek Belterman, “dat we bij De Goede Woning in onze eigen stad dit moderne, nieuwe toestel konden aanbieden. In diverse huizen en appartementen van deze corporatie wonen tenslotte verschillende van onze medewerkers. Zo kunnen zij ook thuis nog genieten van ons product.”