• Website
  • Kennisbank
  • Actueel
Geen resultaten gevonden.
Geen resultaten gevonden.
Geen resultaten gevonden.

Skids en prefab installatieframes

Efficiency in de bouw

Het bouwproces moet efficiënter. Daar zijn we het allemaal over eens in Nederland. Dat lukt zeker wanneer de betrokken partijen de handen inéén slaan om een bijdrage leveren aan die efficiencyslag. Ook bij Remeha helpen we mee aan de versnelling en kostenbesparing van het bouwproces met producten die eenvoudig te installeren zijn. Skids, frames en/of complete producten bieden mogelijkheden om op de bouwplaats te werken met ‘puzzelstukken’ om aan efficiency te winnen.

Eria Tower Ace S - prefab installatieframe

PREFAB BOUWEN?
De Eria Tower Ace S heeft een innovatief prefab installatieframe.

Bekijk de video

Skids

Voordelen van skids

Een skid maakt het mogelijk om het handwerk op de bouw terug te dringen. Normaal gesproken worden onderdelen als een expansievat en boiler aan de muur bevestigd en ter plaatse geïnstalleerd en aangesloten door een installateur. Dat legt veel beslag op de capaciteit bij installateurs. Daarnaast stijgt de kostprijs en is de kwaliteit moeilijker te borgen op de bouwplaats.

Als je een skid bouwt in een gecontroleerde omgeving, scheelt dat ter plekke veel werk.  Behalve de warmtepomp kan het ventilatiesysteem en misschien een verdeler voor de vloerverwarming op de skid worden gemonteerd. Eenmaal op de bouwplaats is de aansluiting dan snel en eenvoudig met minder gekwalificeerd personeel te realiseren. Deze werkwijze is efficiënt, voorkomt beschadigingen, voorkomt diefstal op de bouwplaats en de werktijd op de bouwplaats is veel korter.

Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan

Prefab installatieframes

Voordelen van installatieframes

Een skid is een prima tussenoplossing. Met een prefab installatieframe, zoals de Eria Tower Ace S van Remeha, ga je nog een stapje verder in efficiency. Zo’n prefab frame is niets anders dan een beugel waarbij de installatie van de warmtepomp voor een heel groot deel kan worden voorbereid voordat de installatie van de warmtepomp in de woning plaatsvindt.

Met prefab frames kun je in teams werken om zo efficiënt mogelijk te zijn. Je kunt al een groot deel van de voorbereidingen doen zonder dat de warmtepomp in de woning aanwezig is. Zo kan het leidingwerk al ter plekke gerealiseerd worden. Planning technisch heb je met frames meer mogelijkheden, je bent flexibeler. Een hoofdaannemer kan de warmtepomp ter plekke monteren en het toestel inbedrijfstellen.

Eria Tower Ace S: plug and play

We noemden hem al; de Eria Tower Ace S die Remeha begin 2022 introduceerde is de eerste warmtepomp met prefab installatieframe. Ideaal als het gaat om efficiency. Het expansievat, vulkranen, afsluiter, isolatie, boiler – het toestel is compleet. Na een secure voorbereiding rol je het frame met de Eria Tower Ace S op zijn plek en sluit je de warmtepomp aan. Dat is plug and play.

Bekijk de Eria Tower Ace S 
Eria Tower Ace S - makkelijk plaatsbare split-unit warmtepomp - R32 koudemiddel

Het belang van prefab

Slim bouwen
Prefab speelt een steeds grotere rol in de woningbouw. Er zijn fabrieken waar nagenoeg complete woningen het daglicht zien. In een gecontroleerde, droge, warme plek kun je complete huizen bouwen, inclusief keuken en badkamer maar ook inclusief een warmtepomp. Er kan constante productie worden gedraaid. Logistiek is dit een uitkomst. Dit is slim bouwen.

Meer weten?
Remeha bouwt geen skids, maar we denken wel graag mee, geven advies en ontwerpen voor onze opdrachtgevers. De fysieke bouw van een skid wordt door een derde partij gedaan. Belangrijk om te weten is dat er niet zoiets als een standaard-skid bestaat. Het is altijd maatwerk, omdat de omstandigheden altijd anders zijn.

Wil je meer weten? Gebruik dan het contactformulier op deze pagina. We denken graag met je mee.