• Website
  • Kennisbank
  • Actueel
Geen resultaten gevonden.
Geen resultaten gevonden.
Geen resultaten gevonden.

Aansluiten van een modulerende pomp

Denk aan de ketel- en installatieweerstand. Bij de Quinta Pro 45 en 65 wordt bij de ketel standaard een energiezuinige, modulerende A-labelpomp los meegeleverd. Voor de grotere Quinta Pro 90 en 115 is dit niet het geval. Voor deze toestellen is als accessoire een extra energiezuinige, modulerende ketelcirculatiepomp beschikbaar: de Grundfos UPML 25-105 (130 mm). Deze voldoet aan de eis energieklasse A. In dit artikel leggen we uit hoe het aansluiten van een modulerende pomp werkt.

Aansluiten modulerende pomp - Quinta Pro ketelaansluitset
De Quinta Pro ketelaansluitset met afsluiters, vul- en aftapkraan, terugslagklep, overstortventiel en de aansluiting voor het expansievat. Deze aansluitset is geschikt voor alle Quinta Pro-toestellen.

Hydraulisch aansluiten

Je plaatst de pomp onder het toestel in de retourleiding. Houd bij de keuze van de pomp altijd rekening met de ketelweerstand en de installatieweerstand. Gedetailleerde informatie over de waterzijdige weerstand vindt je in de Installatie- en servicehandleiding.

Alle documentatie en downloads voor installateurs.

Elektrisch aansluiten

Je kunt de bekabeling eenvoudig in de ketel aansluiten op de al aanwezige connectoren. Je vindt deze kabels aan de achterkant van het bedieningspaneel.

Aansluiten modulerende pomp - elektrisch