• Website
  • Kennisbank
  • Actueel
Geen resultaten gevonden.
Geen resultaten gevonden.
Geen resultaten gevonden.

BDR Thermea zet in op meer samenwerking en neemt Holland Warmte over

BDR Thermea Benelux, marktleider in Nederland op het gebied van duurzame binnenklimaat oplossingen, heeft per 2 januari 2023 installatiebedrijf Holland Warmte overgenomen. Deze overname stelt BDR Thermea in staat om, in lijn met haar ambitie, de energietransitie te versnellen door de kennis, kunde en capaciteit in de markt te vergroten.

Sterke speler
Opgericht in 1965 is Holland Warmte uitgegroeid tot een regionaal sterke speler in het zuidelijk deel van de Randstad, West-Brabant en Zeeland. Met hoofdvestiging in Numansdorp en 36 werknemers richt Holland Warmte zich exclusief op de particuliere markt. Met haar dienstverlening dekt zij het hele scala aan warmte-oplossingen. Holland Warmte blijft zelfstandig en onder eigen naam in de markt actief.

Marktleider in Nederland
Remeha, onderdeel van BDR Thermea Benelux, verwarmt meer dan 2 miljoen huizen in Nederland en is marktleider in de utiliteitsbouw (fabrieken, kantoren, scholen, winkels etc.). Holland Warmte is al sinds vele jaren een belangrijke samenwerkingspartner van Remeha.

Met een breed product- en serviceportfolio voor thuis, op kantoor of op locatie werkt Remeha iedere dag aan duurzame binnenklimaat oplossingen. Remeha, naast marktleider positie in Nederland en heeft een sterke positie in België, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.

Remeha wil de energietransitie haalbaar en betaalbaar maken om zodoende snelle stappen te zetten naar een CO2 neutrale samenleving. Remeha en BDR Thermea investeren de komende jaren voor € 800 miljoen in R&D, digitale oplossingen en productie ontwikkeling.
Arthur van Schayk, algemeen directeur van BDR Thermea Benelux en Remeha:
“De markt waarin wij opereren groeit harder dan ooit. De komende jaren willen wij onze investeringen in kennis en kwaliteit opschroeven in het gehele kanaal van toeleveranciers, fabrikanten, groothandels, installateurs en de eindgebruiker. Met de overname halen wij gerichte installatie- advies en onderhoudskennis in huis waarmee we onze product- en dienstverlening verder kunnen verbeteren. Dit is een erg belangrijke stap om de noodzakelijke versnelling van de energietransitie in woningen en gebouwen te kunnen realiseren.”

Marianne van Triet, directeur van Holland Warmte vult aan: “
Met de aansluiting bij een grote en krachtige partij als Remeha maken wij ons bedrijf toekomstbestendig en kunnen wij de waarde aan onze werknemers en klanten nog groter maken. Remeha heeft een sterke positie in de markt en is voortdurend bezig met innovatie. Wij kunnen als middelgroot installatiebedrijf daarom veel voordeel halen uit een inniger samenwerking. Steeds meer klanten willen duurzame oplossingen en wij versterken daarin onze uitstekende positie waarbij wij onder eigen naam actief blijven.”
Groeiend aanbod
Aanbieders als Remeha komen met een snelgroeiend aanbod van duurzame binnenklimaat oplossingen. Het werk voor installateurs wordt complexer ook al omdat huis- en gebouweigenaren grote behoefte hebben aan informatie en advies op het gebied van duurzame alternatieven voor hun huidige warmtevoorziening. Daarnaast is het optimaal inzetten van de bestaande installatiecapaciteit en kennis essentieel om zoveel mogelijk woningen te kunnen verduurzamen. De vraag is groter dan de capaciteit. Met de uitbreiding van specifieke marktkennis in eigen huis kan Remeha hieraan een grotere bijdrage leveren. Remeha deelt die kennis vervolgens met haar partners zodat de aanleg en onderhoud van duurzame binnenklimaat systemen zo optimaal mogelijk wordt ingevuld.

Opleiden van installateurs
Remeha heeft hiertoe o.a. het ‘Hybrid Hero’ programma opgetuigd waarmee een groeiend aantal installateurs wordt opgeleid en begeleid bij de aanleg en onderhoud van de nieuwste verduurzamingstechnieken in woningen. Dit programma wordt de komende jaren versterkt. Van de huidige 5.000 installateurs per jaar worden vanaf 2023 10.000 installateurs per jaar begeleid en opgeleid.

Productie warmtepompen vanaf 2023 in Nederland
Een paar weken geleden maakte Remeha bekend een productiefaciliteit voor de productie van warmtepompen in Nederland (Apeldoorn) te starten. Het streven is om vanaf 1 juli 2023 50.000 (hybride) warmtepompen in Apeldoorn te produceren en vanaf 2024 de volledige productiecapaciteit van 140.000 per jaar te realiseren. Tot dusver werden de warmtepompen van Remeha alleen in Frankrijk geproduceerd.


Over BDR Thermea Group

BDR Thermea Group is een toonaangevende fabrikant van slimme klimaatoplossingen voor huishoudelijk en commercieel gebruik. Het bedrijf heeft meer dan 6.200 mensen in dienst en is actief in meer dan 100 landen wereldwijd. BDR Thermea Group, dat in 2021 een omzet van 2,1 miljard euro realiseerde, bedient klanten onder gerenommeerde marktleidende merken als BAXI, De Dietrich, Remeha, Brötje, Chappée en Baymak. Het hoofdkantoor van BDR Thermea Group is gevestigd in Apeldoorn, Nederland. www.bdrthermeagroup.com.

Over Remeha

Remeha, onderdeel van BDR Thermea Benelux, ontwikkelt innovatieve en energiezuinige producten voor klimaatbeheersing c.q. warmte, koeling en warm water, zowel voor woningen als utiliteit. Met haar innovaties wil Remeha zo goed mogelijk anticiperen op wensen en behoeften van nu en in de toekomst. Met ruim 500 medewerkers in Nederland geeft Remeha op eigentijdse wijze invulling aan ontwikkeling, productie en marktbenadering, waarmee zij in Nederland én in Europa is uitgegroeid tot een vooraanstaande fabrikant. Remeha is één van de voornaamste merken binnen BDR Thermea Group.

Voor nadere informatie: marc.visser@remeha.nl.