• Website
 • Kennisbank
 • Actueel
Geen resultaten gevonden.
Geen resultaten gevonden.
Geen resultaten gevonden.

Checklist onderhoud bij inspectie (overzicht)

De moderne Remeha cv-ketels zijn onderhoudsarm. Toch zijn regelmatige inspectie en onderhoud belangrijk. Dit doe je vanwege de bedrijfszekerheid maar ook voor de veiligheid. Natuurlijk zijn dit bekende aandachtspunten. Voor de zekerheid maakten wij een checklist. Deze is specifiek bedoeld voor het werken aan de nieuwste Remeha wandketels.

Checklist onderhoud tijdens inspectie

 • Of je nu onderhoud uitvoert of service verleent, alles begint met kennis. Volg dus altijd een training voor je met een nieuw product begint. Ook al heb je jarenlange ervaring, je pikt altijd iets nieuws op tijdens een training bij Remeha. Kijk op remeha.nl/trainingen voor het actuele aanbod.
 • Bezoek je een klant? Vraag hem of haar dan of er klachten zijn over bijvoorbeeld de cv-ketel. Gebruik daarna jouw zintuigen. Verwijder de mantel van het toestel en kijk, luister, ruik en voel. Maak dit een vast onderdeel van de eerste check, voordat je aan het toestel gaat sleutelen of meten.
 • Eigenlijk overbodig om hier te vermelden, maar toch: safety first. Denk aan wat je geleerd tijdens de VGA-instructie.
 • Lees de instructies in de installatie- en servicehandleiding. Ook als ervaren specialist zal je merken dat dit zinvol is. Zeker als het om een nieuw product gaat zoals de Tzerra Ace. Ontbreekt de instructie bij de ketel? Gebruik dan de Remeha Smart Service App. Daarmee heb je altijd de actuele documentatie bij de hand.
 • Vervang altijd alle pakkingen en afdichtingen van de gedemonteerde onderdelen. Voor veel toestellen van Remeha is een serviceset beschikbaar. Gebruik deze zodat je er zeker van bent dat je de juiste onderdelen vervangt. Vergeet niet de servicemelding te resetten nadat je de aangegeven servicebeurt A, B of C hebt uitgevoerd.
 • Gebruik moderne en gekalibreerde meetapparatuur. Controleer hiermee de gasvoordruk en stel het toestel af op O2. Controleer vanuit het informatie- en parametermenu de ionisatiestroom en het toerental van de ventilator. 
 • De warmtewisselaar van zowel de Tzerra Ace als de Calenta Ace is voorzien van een oppervlaktebehandeling en hoef je dus niet te reinigen. Het reinigen met reinigingsgereedschap, stofzuiger, chemische middelen, perslucht of water is bij deze toestellen niet toegestaan. Ook is het demonteren en reinigen van de condensbak niet nodig. Alleen bij materiaaldefect kan je dit onderdeel vervangen.
 • Contoleer op water-, gas- en rookgaslekkage en op rookgaszijdige onvolkomenheden. Denk daarbij aan de kwaliteit van de rookgasafvoer, de toevoer van de verbrandingslucht en de beugeling. Check ook op lekkages, bekijk de recirculatie en het afschot. Ga voor meer informatie naar www.rogafa.nl.
 • Comfortklachten? Als je de cv-installatie waterzijdig inregelt, kan je deze klachten in sommige gevallen verhelpen. Daarnaast zorgt een dergelijke inregeling voor een gelijkmatiger verdeling van de warmte. Ruimtes warmen sneller op bij een temperatuuraanpassing en radiatoren produceren geen hinderlijke geluiden meer. Zeker in combinatie met warmtepompen is waterzijdig inregelen een absolute eis om een installatie goed te laten functioneren.