• Website
  • Kennisbank
  • Actueel
Geen resultaten gevonden.
Geen resultaten gevonden.
Geen resultaten gevonden.

Complete line-up warmtepompen voor woningbouw

De komende jaren zullen we woningen - bestaande bouw én nieuwbouw - steeds vaker met duurzame energie verwarmen. Minder aardgas en meer duurzame warmte resulteert in energiebesparing en CO2-reductie en sluit aan bij het Energieakkoord. Remeha ondersteunt dit streven met nieuwe all-electric en schoon gas oplossingen. Daarom lanceert Remeha een volledig nieuwe collectie all-electric warmtepompen voor de woningbouw.

Volledig nieuwe collectie all-electric warmtepompen voor de woningbouw

ISDE-subsidie

Het is een range die uitstekend past bij de hedendaagse energie-eisen en die bovendien voor een aanzienlijke besparing op energiekosten zorgt. Ook ontvangt de eindgebruiker nog een forse ISDE-subsidie. Remeha voegt daarom drie lucht/water-warmtepompen aan haar assortiment toe, die gebruik maken van energie uit de omgeving: de Neptuna, de Mercuria en de Eria Tower.

Lees meer over ISDE-subsidie.

Door de benutting van duurzame energie uit de buitenlucht gebruiken deze elektrische warmtepompen nog maar erg weinig fossiele energie. De drie duurzame verwarmingsoplossingen die Remeha nu lanceert, zijn bovendien zo ontworpen dat ze extra goed presteren als het gaat om comfort op het gebied van verwarming en productie van warm tapwater. De warmtepompinstallaties bestaan uit een splitsysteem met een binnen- en buitenunit, dat zowel voor ruimteverwarming als sanitair warm water kan zorgen. 

Bij Remeha België en zusterbedrijf De Dietrich in Frankrijk zijn al meer dan 130.000 warmtepompen geproduceerd en verkocht.

aldus Matthias van Ardenne, Directeur Remeha Nederland.

"We hebben op internationaal niveau veel ervaring met deze energiesystemen. Bij Remeha België en zusterbedrijf De Dietrich in Frankrijk zijn al meer dan 130.000 warmtepompen geproduceerd en verkocht. Onze organisatie garandeert optimale service zodat we deze productgroep bij installateurs extra kunnen ondersteunen. Zij kunnen dezelfde hoogwaardige service verwachten als ze gewend zijn bij onze cv-ketels. Daarnaast biedt Remeha trainingen aan om installateurs voor te bereiden op het installeren van warmtepompsystemen voor de woningbouw.” vertelt Matthias van Ardenne verder.

Oplossing per woningtype

De nieuwe line-up intelligente warmtepompen van Remeha bevat een oplossing voor elk type woning, van appartement tot vrijstaande villa. De Mercuria, Neptuna en Eria Tower zijn geschikt voor alle type woningen. De Neptuna kan meerdere regelkringen aan en kan daarbij ook worden toegepast bij woningen met een bedrijf aan huis. De Eria Tower heeft als voordeel een ingebouwd voorrraadvat, zodat je niet een afzonderlijk voorraadvat hoeft te installeren. Bovendien beschikken deze drie innovatieve warmtepompen over het geïntegreerde Remeha eSmart Inside platform, waardoor de warmtepompen nog beter voorbereid zijn op de (toekomstige) mogelijkheden van de digitale wereld. Met het eSmart Inside platform is het bijvoorbeeld mogelijk om de warmtepomp op elk moment op afstand te bedienen en te monitoren, via bijvoorbeeld de telefoon of iPad.

Meerdere verwarmingskringen van warmte voorzien

Van de drie nieuwe warmtepompen beschikt de Neptuna over het grootste verwarmingsvermogen, tot maar liefst 27 kW. Daarmee is dit toestel zeer geschikt voor vrijstaande of grote twee-onder-een-kap woningen. Daarnaast kan de Remeha Neptuna meerdere verwarmingskringen van warmte voorzien, dit zorgt voor optimale flexibiliteit voor bijvoorbeeld een kantoor aan huis. De Neptuna kan ook in een hybride verwarmingssysteem worden ingezet. Met de Remeha iSense PRO regelaar heeft de Neptuna een zeer efficiënte besturing die in een hybride systeem ook de regeling van de cv-ketel overneemt. Verder heeft de Neptuna al een ingebouwd 40 liter buffervat en zorgt voor een rustige regeling en meer comfort bij ontdooicyclus. Bij extreem koud weer heeft het toestel een elektrische bijverwarming ter ondersteuning en als het erg warm is, kan de warmtepomp de ruimte ook (actief) koelen.

Voor nieuwbouw en renovatie

Voor de meeste woningen voldoet de Mercuria, een warmtepomp met een brede vermogensrange en een uitgebreide regelunit. Het toestel is leverbaar in vermogens van 4,5 kW tot 16 kW en past daarmee in nieuwbouw maar ook in renovatieprojecten. Het is een uitstekende oplossing voor woningen met één verwarmingsgroep. Ook de Mercuria functioneert goed in een hybride systeem. Het toestel biedt elektrische ondersteuning voor de spaarzame momenten dat dit nodig is. Bij extreme kou kan het elektrisch element in de warmtepomp bijverwarmen. Andersom is het bij zeer warme dagen ook mogelijk om de ruimte met de warmtepomp actief te koelen.

Ingebouwd buffervat

De Eria Tower heeft standaard een 180 liter buffervat ingebouwd en heeft hiermee als voordeel dat de bewoner geen ruimte verliest aan de installatie van een externe boiler. Ook is deze constructie bijzonder installatievriendelijk (plug & play) en onderhoudsarm. Alle hydraulische toebehoren zit in het toestel verwerkt. Het maximale vermogen bedraagt 16 kW. De Eria Tower kan, net als de twee andere nieuwe warmtepompen, bij extreme kou terugvallen op elektrische bijverwarming. Op warme dagen kan de warmtepomp de ruimte ook (actief) koelen, mits het afgiftesysteem daarvoor geschikt is.